ANTIHEROJI U AKCIJI

Manijaci maskirani u Spidermana, Crvenkapicu i Ali G-ija ušli u supermarket, nokautirali trgovkinju i sve prenosili uživo

Dok se Scott branila, došao je McDonald koji ju je šutirao u glavu, a zatim udario šakom zbog čega se onesvijestila

Ilustracija

 Mark Bassett/Alamy/Alamy/Profimedia/Mark Bassett/alamy/alamy/profimedia

Josh McDonald (33), internetski šaljivdžija obučen u odijelo Spidermana, u srpnju prošle godine udario je radnicu supermarketa u Engleskoj nakon čega je pala u nesvijest. Snimku je na internetu pogledalo nekoliko stotina tisuća ljudi koji su oštro osudili njegov postupak, a danas je otkriveno da je Josh višestruki kickboxing prvak, prenosi Daily Mail.

McDonald je bio dio skupine "osramoćenih superheroja" koja je osim Spidermana uključivala Crvenkapicu, Ali G-ja i Andyja s TV Little Braina. Nositelj je crnog pojasa u mješovitim borilačkim vještinama, trenirao je na Akademiji borilačkih vještina Black Dragon u blizini svoje kuće u Northamptonu, a na internetu se hvalio da je bio kandidat za Iska kickboxing svjetsko prvenstvo 2016. u Stuttgartu u Njemačkoj.

Jučer je na sudu u Kingstonu priznao krivnju za nanesene ozljede u uznemirujućem incidentu koji je uživo snimljen i dijeljen na društvenim mrežama. Užasavajuću "šalu" organizirala je skupina pod nazivom Live Madness Replays među kojima je bilo još pripadnika istog kluba borilačkih vještina. Na snimci je vidljivo da samoprozvani influenceri tuku članove Asdinog osoblja u prolazima i skladištu.

McDonald‘sov san o tome da postane sportska zvijezda sad je propao. Navodni vođa cijele operacija bio je George O‘Boyle (30), koji je bio odjeven kao Ali G, dok je neprestano prijetio da će udariti osoblje. Gomilu svojih online pratitelja, slično kostimiranih, vodio je u supermarket kad se šala pretvorila u nasilje.

U jednom trenutku rulja je upala u skladište trgovine gdje je više radnika završilo pretučeno metalnim šipkama, šakama i nogama. Najgore je prošla voditeljica trgovine Lauren Scott koja se upustila u svađu sa Sophie Roberts (19) koja ju je udarila u lice. Dok se Scott branila, došao je McDonald koji ju je šutirao u glavu, a zatim udario šakom zbog čega se onesvijestila.

S obzirom na to da su svi priznali krivnju, presuda će im biti izrečena sljedeći mjesec. Uz McDonald‘sovo priznanje, krivnju su priznali i O‘Boyle i Crvenkapica Roberts. Jednonožni amaterski boksač Rikki McKenzie (37), koji je bio je odjeven kao Andy iz skeča Little Britain, priznao je kršenje javnog reda i mira. Dok su ga pokušavali istjerati iz trgovine, McKenzie je pao iz svojih invalidskih kolica.

O‘Boyleova djevojka i majka njegovo dvoje djece, Katie Pickard (31) bila je odjevena kao časna sestra, dok je Charlie Jay Sharp (19) u supermarket došao odjeven u ljubičasti kombinezon. Mark Pettigrew (38) pridružio se kaosu u Asdi odjeven u uniformu vojnika i bio je uključen u napad na dvojicu radnika. Nije bio na sudu, ali je sutkinji rečeno da je priznao remećenje javnog reda i mira.

McDonald, O‘Boyle i Roberts mogli bi se suočiti s maksimalnom kaznom od pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:52