INTERVJU ZA RUSKU TV

Manijak koji je ubio 83 žene želi na ukrajinsko ratište: ‘Mogu biti koristan, imam specijalnu vještinu‘

Policijski izvor vjeruje da je pravi broj njegovih žrtava bliži 200. Popkov se nada iskoristiti situaciju da bi došao do slobode

Mikhail Popkov

 Investigative Committee/Willwest News/Profimedia/Investigative Committee/willwest News/profimedia

Serijski ubojica Mikhail Popkov (58) želi se pridružiti privatnoj vojsci Wagner u kojoj su već tisuće ubojica, silovatelja i drugih okorjelih kriminalaca. Putin i Prigožin pomiluju gotovo sve one koji se bore i ostanu živi barem šest mjeseci. Bivši policajac Popkov, zvan Vukodlak i Angarski manijak, ubio je 83 žene i služi dvije doživotne kazne i dodatnih devet godina koje je zaradio na trima suđenjima, prenosi Daily Mail.

Policijski izvor vjeruje da je pravi broj njegovih žrtava bliži 200. Prije nego što ih je ubio sjekirama, čekićima, noževima, odvijačima ili lopatama, Popkov je silovao većinu svojih žrtava u dobi od 18 do 50 godina. Unatoč tome, ruske vlasti dopustile su državnoj televiziji da ga intervjuira iza rešetaka dok je molio da se pridruži Putinovim borcima.

image

Pronalazak žrtve

Aist Tv/Willwest News/Profimedia/Aist Tv/willwest News/profimedia

Popkov se nada iskoristiti situaciju, kao i 40 tisuća do sad oslobođenih osuđenika, da bi došao do slobode. Priznao je još više ubojstva dok se borio za mjesto u Wagnerovoj vojsci pod vodstvom Putinovog prijatelja Jevgenija Prigožina. Ruska državna televizija ga je upitala koji je njegov san na što je odgovorio da želi u vojsku.

image

Mikhail Popkov

Investigative Committee/Willwest News/Profimedia/Investigative Committee/willwest News/profimedia

- Ne bih oklijevao pridružiti se ratu. Iako sam u zatvoru 10 godina, ne mislim da bi bilo teško naučiti nove vještine, rekao je Popkov.

Oženjeni otac jednog djeteta između 1992. i 2010. provodio je teror nad ženama u svom rodnom gradu Angarsku koji je htio "očistiti grad od prostitutki". Psihijatrijska procjena dijagnosticirala je Popkovu ubilačku maniju, stanje kad osoba ima iracionalnu želju nekoga ubiti. Ipak, serijski ubojica proglašen je uračunljivim. Rusija ima moratorij na primjenu smrtne kazne od 1996. godine..

image

Popkove žrtve

Ren Tv/Willwest News/Profimedia/Ren Tv/willwest News/profimedia

- Ovo nije računalna igrica, ovo nisu knjige o superherojima. Nadam se da ću preživjeti ekstremnu hladnoću u siječnju i veljači, rekao je ubojica koji je u Crvenoj armiji služio kao vezist i izrazio mišljenje da njegovo iskustvo može pomoći Rusima u Ukrajini.

Govoreći ranije iza rešetaka u Irkutsku, izrazio je žaljenje i kajanje zbog svojih postupaka. - Imam puno toga za žaliti. Primjerice, da se ništa od ovog nije dogodilo i da nisam napravio te stvari. Imao sam dosta vremena za razmišljanje, objasnio je Popkov.

Natalija Zvereva, koja je seksualno napadnuta i ubijena u sibirskoj šumi, bila je njegova 82. žrtva. Popkov je istražiteljima rekao da je silovao Zverevu, zatim su se posvađali pa ju je ubio. Nakon toga je bacio njeno tijelo u rijeku. Jezivi video iz njegove obiteljske arhive prikazuje ubojicu 1990-ih kako ide prema kameri držeći nož dok recitira poslijeratnu dječju pjesmicu.

- Isjeći ću te. Pobijedit ću te. Sad si ti na redu, kaže sa zlokobnim osmijehom.

image

Mikhail Popkov

Anton Klimov/Afp/Profimedia/Anton Klimov/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:48