ŠOK U SREDIŠTU GRADA

MANIJAK U LUKSUZNOM HOTELU Tri bogatašice premlatio čekićem pa se sav krvav dao u bijeg

 AFP

LONDON - 'Napao me, napao me, upomoć!', iz petnih je žila vrištala jedna djevojka, državljanka Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon što je nju i njezine dvije sestre u hotelu usred Londona čekićem izudarao nepoznati muškarac. Iz sobe je izašla krvavog lica i odjeće, trčala je niz hodnik i nešto prije 2 sata u noći probudila praktički cijeli hotel, inače jedan od najvećih i najpopularnijih u britanskom glavnom gradu.

Nakon svega je kolabirala, a kada joj je jedan od gostiju došao pomoći, nekontrolirano se tresla. Hitna ju je prebacila u bolnicu gdje su liječnici njezino stanje ocijenili kritičnim.

Policija je pokrenula veliku potjeru za napadačem, kojega opisuju kao bijelca, koji je iz hotela vrlo vjerojatno istrčao krvave glave. Detaljno pregledavaju sve snimke nadzornih kamera, a u međuvremenu javnost pozivaju da im se jave s bilo kakvim informacijama.

Motivi napada nisu jasni, ali zasad se najčešće neslužbeno spominje pokušaj krađe, koji je očito pošao po zlu.

Sve se dogodilo u noći na nedjelju, nešto prije 2 sata. Tri Arapkinje, inače sestre, odsjele su u dvije povezane sobe u hotelu Cumberland. Jedan je ulaz ostao otključan, što je napadač iskoristio te je u sobu upao naoružan čekićem. Žene, s kojima je u hotelu bilo i nekoliko njihove djece, počeo je nemilice mlatiti čekićem, no samo je jedna, ona koja je vrištala po hodnicima, teže ozlijeđena.

'ovo je vrlo neobičan napad kakvog u Londonu ne pamtimo', kazao je Carl Mehta iz londonske policije.

Inače, odsjedanje u hotelu Cumverland za jednu osobu kreće se od 142 do 316 funti za noć. Posjetitelji mogu uzeti i apartman koji nosi ime po Jimiju Hendrixu, s obzirom da je prije smrti upravo ondje dao svoj posljednji intervju 1970. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:05