ŠTRAJKA GLAĐU

Marinika Tepić na infuziji zbog narušenog zdravlja: ‘Ostajem u ovoj borbi sve do poništenja izbora‘

Ona kaže da njezin štrajk glađu nije ni predstava ni performans, a ponajmanje farsa, kako to žele predstaviti režimski mediji u Srbiji

Marinika Tepić

 Tom Dubravec/ CROPIX

Stranka slobode i pravde (SSP) priopćila je da će njezina potpredsjednica i nositeljica izborne liste Srbije protiv nasilje (SPN), Marinika Tepić, od subote, 23. prosinca, svakodnevno primati infuziju jer joj je štrajk glađu, koji je počela u ponedjeljak, 18. prosinca, ugrozio zdravlje.

Podsjetimo, oporbena političarka Marinika Tepić počela je štrajk glađu zbog brojnih prevara i neregularnosti koje su zabilježene na lokalnim izborima za Gradsku skupštinu Beograda kad su evidentirane tisuće (govori se o 40.000) lažnih birača koji su dovedeni iz srpskog entiteta u BiH, Republike Srpske, te iz manjih sredina u Srbiji. Zbog toga traži poništenje izbora u Beogradu i provedbu novih.

Marinika Tepić je za beogradsku redakciju N1 televizije rekla da se osjeća "solidno", ali su joj objasnili da mora biti "pod stalnim nadzorom liječnika".

"Danas su mi vadili krv kako bi provjerili te parametre. Zasad mislim da su stabilni, ali ipak su inzistirali na tome da se mora napraviti laboratorijski nalaz i da imam stalan nadzor liječnika", izjavila je Tepić za Novi dan TV N1. Bez obzira na narušeno zdravlje, Marinika Tepić je poručila da "ne odustaje od štrajka i odlučna je do kraja ostati u ovoj borbi sve do poništenja izbora koje su brutalno pokrali SNS i Aleksandar Vučić".

Osim nje, u štrajku glađu sudjeluje još jedan čelnik te stranke, Miroslav Aleksić, pridružile su im se zastupnice u Skupštini Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od subote su se uključili i zastupnici Janko i Željko Veselinović, piše beogradski Danas.

Marinika Tepić kaže da njezin štrajk glađu nije ni predstava ni performans, a ponajmanje farsa, kako to žele predstaviti režimski mediji u Srbiji. Naglasila je da su izuzetno važni izvještaji Vijeća Europe i Europskog parlamenta u kojima se navodi da izbori nisu bili fer. Podsjetila je kako se već pojavilo nekoliko zahtjeva za nezavisnu međunarodnu komisiju koja bi, kao i na lokalnim izborima 1996. godine, istražila i utvrdila što se točno dogodilo.

"Mi imamo dokaze da su uvezeni stranci koji su glasali u Beogradu. Volja Beograđana promijenjena je u većem broju nego što je razlika u glasovima SNS-a i SPN-a", upozorila je Tepić.

Iz oporbenog SSP-a pozvali su građane da im se 23. i 24. prosinca pridruže u prosvjedu ispred zgrade Republičke izborne komisije "kako bi zajedno poslali poruku da se volja građana Srbije mora poštivati te da im krađa neće proći", stoji u pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:03