TALIJANSKI PREMIJER

Mario Draghi: ‘Vrijeme je da rezervirate praznike u Italiji, turizam će početi sredinom svibnja‘

‘Imamo nacionalnu zelenu propusnicu koja će omogućiti ljudima da se kreću od regije do regije te će biti operabilna do sredine svibnja‘
Talijanski premijer Mario Draghi 
 Alberto Pizzoli/AFP

Premijer Mario Draghi rekao je u utorak da očekuje da turizam ponovno otpočne u Italiji sredinom svibnja, u trenutku kad se zemlja otvori za međuregionalna putovanja.

Govoreći na kraju sastanka ministara turizma iz grupe 20 najbogatijih nacija, Draghi je rekao da će sustav zdravstvenih propusnica Europske unije biti spreman i u opticaju do sredine lipnja, zbog čega će putovanje kontinentom biti jednostavnije.

"Čekamo Europski certifikat... imamo nacionalnu zelenu propusnicu koja će omogućiti ljudima da se kreću od regije do regije te će biti operabilna do sredine svibnja, tako da ne trebamo čekati do sredine lipnja za EU propusnicu", rekao je Draghi.

"Sredinom svibnja turisti mogu dobiti talijansku propusnicu, tako da je stiglo vrijeme da rezervirate svoje praznike u Italiji", rekao je.

Italija je osma zemlja na svijetu po broju oboljelih od koronavirusa, ima ih nešto više od četiri milijuna od početka pandemije.

U toj zemlji umrlo je preko 121.000 ljudi, po čemu je šesta u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 23:23