NE OSJEĆA DA IMA POTPORU U PARLAMENTU

Mario Monti namjerava dati ostavku na mjesto premijera!

 AP

Talijanski premijer Mario Monti rekao je u subotu predsjedniku Giorgiu Napolitanu da namjerava dati ostavku na svoju dužnost, priopćio je ured talijanskog predsjednika.

Monti je kazao da ne smatra "mogućim nastaviti mandat i izrazio namjeru da da ostavku", kaže se u priopćenju, objavljenom nakon dvosatnog razgovora Montija i Napolitana.

Monti je svoju namjeru objavio nakon što je bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio da se ima namjeru kandidirati na parlamentarnim izborima u Italiji početkom 2013.

Kako javlja agencija Reuters, Monti je kazao da ne osjeća da ima potporu u parlamentu nakon što je Berlusconijeva stranka Narod slobode povukla potporu njegovoj vladi.

Berlusconi je ostavku na položaj premijera podnio 2011., zbog seksualnog skandala u koji je bila upletena maloljetna prostitutka. Predsjednik Napolitano tada je od bivšeg europskog povjerenika Marija Montija zatražio da sastavi tehnokratsku vladu, uz potporu široke koalicije koja je uz lijevi centar uključivala i Berlusconijev Narod slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:24