HOROR U ENGLESKOJ

Masakr na imanju, ubijene dvije curice i teta, ubojica zvao prije zločina, nevjerojatan propust policije...

‘Razumijemo koliko je ovaj incident nevjerojatno šokantan za sve uključene i za širu zajednicu‘, kazao je glavni inspektor

Bartłomiej Kuczynski i njegove kćeri pronađeni su mrtvi na imanju

 Facebook/

Detektivi iz Norwicha vjeruju da je smrt muškarca, žene i dvije curice bila trostruko ubojstvo-samoubojstvo nakon što je obdukcija potvrdila da je svo četvero umrlo od uboda nožem u vrat.

Policija je rekla da se smrt Kantiche Sukpengpanao (36), Jasmin Kuczynske (12) i Natashe Kuczynske (8), tretira kao ubojstvo nakon što su u petak pronađene.

Smrt Bartlomieja Kuczynskog (45), koji je pronađen s, kako se vjeruje, samonanesenom ubodnom ranom na vratu, ne smatra se sumnjivom.

Policajci ne traže nikoga više u vezi s ubojstvima nakon što su otkrili četiri tijela u kući u Allan Bedford Crescentu, nakon poziva jednog građanina u petak ujutro oko 7 sati.

Kasnije se pokazalo da je Kuczynski nazvao policiju u 6 ujutro rekavši da je zabrinut za svoje ‘mentalno stanje‘ – samo da bi mu policajci rekli da sam potraži liječničku pomoć.

‘Razumijemo koliko je ovaj incident nevjerojatno šokantan za sve uključene i za širu zajednicu. Naše su misli s obitelji onih koji su pronađeni na imanju i koji tuguju zbog tako traumatičnog gubitka. Željeli bismo zahvaliti zajednici na njihovoj pomoći i nastavit ćemo osiguravati ophodnje u tom području. Policijske ophodnje će ostati na adresi dok ne završimo detaljan pregled mjesta događaja‘, rekao je glavni detektivski inspektor Chris Burgess, koji vodi istragu.

Incident je proslijeđen Neovisnom uredu za policijsko ponašanje (IOPC) zbog prethodnog telefonskog poziva Kuczynskog i kontakta policije na adresi 14. prosinca.

‘Policija Norfolka utvrdila je da je muškarac nazvao policiju na broj 999 malo prije 6 ujutro 19. siječnja. Tijekom tog poziva, muškarac je izrazio zabrinutost za svoje psihičko stanje rekavši da je zbunjen. Savjetovano mu je da potraži liječničku pomoć, ali policija nije došla. Oko 7 ujutro policija je primila poziv od zabrinutog šetača pasa koji je prolazio uz kuću. Policajci su došli ubrzo nakon toga i, na žalost, pronašli mrtve muškarca, ženu i dvoje djece. Nakon obveznog upućivanja od strane policije, odlučili smo istražiti i ispitat ćemo je li policija postupala s kontaktom koji su imali s muškarcem na odgovarajući način i u skladu s politikom policije, obukom i procedurama. Uspostavit ćemo kontakt s obiteljima preminulih kako bismo im objasnili našu ulogu. Suosjećamo s obiteljima i prijateljima preminulih i svima onima koji su pogođeni ovim incidentom‘, rekla je Charmaine Arbouin iz IOPC-a.

Policajci su stigli u 7.15 ujutro i provalili u kuću, a tamo su pronašli tijela Kuczynskog (45), njegovih kćeri i njihove tete iz Bangkoka.

Majka djevojčica, Nanthaka Kuczynska, u to je vrijeme radila kao njegovateljica.

Naty Wathanakul, najbolja prijateljica Sukpengpanao, potvrdila je da je Kuczynski imao ‘problem s mentalnim zdravljem‘ i da je odustao od posla.

‘Gospođa Kuczynska šokirana je i slomljena zbog tragedije, rekla je Wathanakul, koja smatra da je Sukpengpanao bila ‘na krivom mjestu u krivo vrijeme‘ i da je možda umrla boreći se da ‘zaštiti nećakinje‘.

‘Voljela je svoje nećakinje, uvijek sam vidjela njihove zajedničke slike. Ona je slobodna žena, nema dečka, nema muža, zato je većinu vremena provodila s tim dragim djevojkama‘, rekla je Wathanakul.

Susjedi su također rekli da je Kuczynski mjesecima patio od problema s mentalnim zdravljem i da je tražio pomoć.

Prijavljen je kao nestao 14. prosinca, zbog čega su policajci pretražili šumu prije nego su ga pronašli na imanju Queen‘s Hills, nakon čega je odveden u Norfolk i Sveučilišnu bolnicu Norwich (NNUH) na procjenu.

Međutim, napustio je bolnicu nakon što je procijenjeno je da je mentalno sposoban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:20