PRIZANJE UROŠA B.

Masovni ubojica otkrio svoj motiv: ‘Od malih nogu gledam nepravdu, rugali su mi se. Ja sam pravoslavac, Srbin...‘

Srpski medij navodi da je Uroš ispričao detalje iz svog života, i tako otkrio i potencijalni "motiv" za ovaj nezapamćeni zločin...

Uroš Blažić

 /Mup Srbije/ Cropix

Uroš Blažić (20), odgovoran za krvavi pir u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osam ljudi, a ranio 15, otkrio je koji je bio njegov motiv za ovaj monstruozni zločin. Kako piše “Blic”, on je pokušao opravdati masakr koji je počinio tvrdnjama da je u osnovnoj školi trpio nasilje, kao i da su mu se seljani “rugali i spletkarili protiv njega”.

Nadalje, navode, Uroš je ispričao detalje iz svog života, i tako otkrio i potencijalni "motiv" za ovaj nezapamćeni zločin.

Blažić je, prema neslužbenim informacijama, s pucanjem počeo 2021. godine, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj.

Povremeno je odlazio u streljanu, gdje je gađao pod nadzorom djelatnika. No, to nije bilo sve - Blažić je i u podrumu svoje kuće vježbao pucanje.

Kako je rekao, iz pištolja je pucao u vreću pijeska u podrumu kuće. Njegov otac Radiša Blažić je potpukovnik Vojske Srbije, a uhićen je jučer.

Prilikom pretresa objekta koji koristi osumnjičeni Radiša pronađeno je više stotina metaka različitog kalibra, punjenja za streljivo, jedan pištolj i jedan revolver . Tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih tvari.

Mještani šokirani tragedijom pokušavali su shvatiti zašto je Blažić nasrnuo na susjede, s obzirom na to da ni s kim nije bio blizak.

S druge strane, u svom svjedočenju tvrdi da su ga mještani ismijavali.

- Osjetio sam podsmijeh i sprdnju. Mještani su kovali urotu protiv mene - rekao je navodno Blažić.

Ispričao je i kako su seljani navodno ružno govorili o njegovom ocu, pa i da je "kriminalac". Osvrnuo se na svoje odrastanje i razdoblje iz osnovne škole.

Kako je rekao, djeca su mu se rugala jer ima tamniju kožu i nisu se željela družiti s njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravdu društva koja se odražava na mene. Nemam idola, pravoslavac sam, Srbin, kršćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je Blažić koji je ubio osmero ljudi, a ranio 15.

Tijekom svjedočenja, u kojem je pokušao opravdati monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio s javnim osobama. Ispričao je kako je bio blizak s nekim sudionicima realityja - Nikolom Đorđevićem, Filipom Carom, kao i sa starletom Denise Dame, a to je čak naveo i kao razlog ljubomore koju drugi prema njemu osjećaju.

Blažić je ispitan u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu te mu je određen pritvor do 30 dana. Tom prilikom ispričao je kako je želio “preplašiti selo”.

- On je priznao da je počinio masakr, navodeći da je iz automatske puške i pištolja na tri lokacije na području Smedereva i Mladenovca pucao u više osoba koje su bile u grupi, a koje nije poznavao, kako bi plaše stanovništvo spomenutih naselja - rekao je ranije izvor "Blica".

Podsjetimo, tijekom večeri 4. svibnja, samo dan nakon velike tragedije i masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Uroš Blažić započeo je svoj krvavi pohod. Prvo je otišao u selo Malo Orašje, gdje je ubio pet osoba, a zatim se odvezao u selo Dubona, gdje je ubio još troje.

On je na putu između ova dva sela ranio i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Nakon što je završio masakr, uputio se prema selu Šepšin, nekoliko kilometara sjeverozapadno od Dubone, gdje mu se gubi svaki trag. Nakon potrage koja je trajala cijelu noć, uhićen je sutradan oko 8 sati u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja. on je oteo vozača, i uz prijetnje ga primorao da ga vozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:59