JEZIV SLUČAJ

Medicinska sestra optužena da je čovjeku na samrti amputirala stopalo: Htjela ga je izložiti u obiteljskoj radnji

Medicinska sestra je rekla da će sačuvati stopalo i izložiti ga u svojoj radionici za prepariranje uz natpis: ‘Nosite čizme, djeco!‘

Ilustracija

 Herve Lavigne/Alamy/Profimedia/Herve Lavigne/alamy/profimedia

Medicinska sestra iz američke savezne države Wisconsin amputirala je stopalo umirućeg čovjeka s namjerom da ga izloži u svojoj obiteljskoj radionici taksidermije, prema sudskim dokumentima koje su prenijeli američki izvori, uključujući NBC News i Washington Post.

Sestra Mary K. Brown (38) uklonila je 27. svibnja promrzlo desno stopalo 62-godišnjeg pacijenta u centru za rehabilitaciju Spring Valley u okrugu Pierce. Prošlog je tjedna optužena za zlostavljanje starijih osoba.

Stavila ga u zamrzivač

Okružni istražitelji su u lipnju poslali tijelo na obdukciju zbog neobičnih okolnosti smrti pacijenta. Patolog je rekao da stopalo žrtve više nije bilo pričvršćeno za tijelo nego je ležalo pokraj njega.

Žrtva je u centar za rehabilitaciju odvezena nakon pada u vlastitom domu, a zbog nedostatka grijanja dobio je jake ozebline na oba stopala.

Prema iskazima medicinskih sestara, stopalo više nije bilo potpuno pričvršćeno za pacijentovu nogu, smrdilo je i bilo ‘‘crno poput mumije‘‘. U tjednima prije amputacije bolničarke su često posjećivale 62-godišnjaka, svjesne da će uskoro umrijeti. Tracy Reitz, ravnateljica odjela za njegu, rekla je da je nekoliko dana prije amputacije žrtvino desno stopalo ‘‘bilo mrtvo i smrdilo je‘‘.

Brown je pacijentu odrezala stopalo dok su s njom u žrtvinoj sobi bile i druge dvije medicinske sestre. Rekla je da je to uradila kao čin ‘‘suosjećanja‘‘ zbog lošeg stanja. Stopalo je zatim stavila u vrećicu i spremila u zamrzivač. U iskazu tijekom ispitivanja lokalnog istražitelja jedna od medicinskih sestara koja je bila na mjestu događaja rekla je kako je Brown pričala o tome da bi htjela stopalo odnijeti kući i ‘‘premazati ga epoksidom‘‘.

Taksidermija

Također prema iskazu, Brown je izjavila da će "sačuvati stopalo" i izložiti s natpisom: "Nosite čizme, djeco!" Medicinska sestra koja nije bila u sobi prisjetila se kako Brownina obitelj ima radionicu za prepariranje.

Brown za uklanjanje stopala nije dobila nalog liječnika, što je bio preduvjet. U kartonu žrtve 27. svibnja nije pisalo ništa osim obavijesti o lijekovima. Brown je također rekla da unesrećeni nije pokazivao znakove boli, što je suprotno od svjedočenja drugih sestara koje su rekle da je pacijent stiskao ruku jedne sestre i priznao da je ‘‘osjećao bol‘‘.

Kevin Larson, direktor ustanove, rekao je kako vjeruje da je Brown imala zlonamjeran motiv. Brown je 3. studenoga optužena za fizičko zlostavljanje starije osobe s namjernim nanošenjem teških tjelesnih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:06