LAŽNA VIJEST

Mediji izvijestili da su bratić i sestra kardinala Puljića prešli na islam. Vrhbosanska nadbiskupija: ‘To nije istina‘

Kardinal osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime, navodi se u priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije
 Vlado Kos/Cropix

Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti, navodi se u priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije, kojeg prenosi Dnevni avaz.

Naime, brojni mediji u BIH i šire prenijeli su danas informaciju da Danko Puljić, navodni bratić kardinala vrhbosanskog, Vinka Puljića, u subotu u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir.

- Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod - naglašeno je u saopćenju.

Dodaje se da je isto tako "gnjusna laž" da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

- Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije - istakli su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:55