StoryEditor
RUSKI PREMIJER

Medvedev: 'Krim je naša sudbina i naša bol'

Russian President Vladimir Putin (L) talks with Prime Minister Dmitry Medvedev during their meeting in Putin's residence Novo-Ogarevo, outside Moscow on September 8, 2014. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / DMITRY ASTAKHOV
 DMITRY ASTAKHOV/AFP

MOSKVA Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u srijedu da je ukrajinski poluotok Krim, koji je Rusija anektirala ranije ove godine, "ruska sudbina", ponavljajući zapravo ranije izjave predsjednika Vladimira Putina, prenose agencije.

"Krim nije ekonomsko pitanje", rekao je Medvedev u intervjuu za ruske medije. "Kada govorimo o Krimu... shvaćamo da je to naša povijest, naša sudbina i naša bol ... i da tamo ima velik broj naših ljudi koji su ove godine glasovali za povrat Ruskoj Federaciji".

Rusija je anektirala Krim od Ukrajine ranije ove godine, što je dovelo do najozbiljnije krize u odnosima Istoka i Zapada u posljednjih desetljećima kao i do zapadnih sankcija Rusiji.

Medvedev je procijenio da bi kroz sljedeće dvije godine europsko gospodarstvo moglo izgubiti 90 milijardi eura zbog sankcija koje je uvelo Rusiji, prenosi AFP.

"Naše je gospodarstvo nakon uvođenja sankcija vjerojatno izgubilo nekoliko desetaka milijardi dolara". Međutim, "po procjenama naših ekonomista europsko gospodarstvo ove je godine izgubilo 40 milijardi eura a sljedeće će godine izgubiti 50 milijardi eura", nastavio je, dodajući da sankcije nisu dobre ni za koga.

Što se tiče američke politike, Medvedev je, kako javlja Reuters, kazao da se pokazuje neprijateljskom.

"Što rade Amerikanci? Oni nametnu sankcije našoj zemlji, pokušavaju okupiti neprijateljski front protiv Rusije. To su neprijateljske aktivnosti, to je apsolutno jasno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2020 00:36