NAPUŠTA BIJELU KUĆU

Melania se pakira za Floridu, izvor blizak uskoro bivšoj prvoj dami SAD-a: ‘Ima samo jednu želju‘

Diskretno se raspituje i postoji li fond za financiranje bivših američkih prvih dama
Melania Trump
 Andrew Caballero-reynolds/AFP

Samo želi otići doma, otkrio je jedan izvor blizak uskoro bivšoj prvoj dami Amerike kako se osjeća i kako ovih blagdanskih dana diše Melania Trump. Njezin suprug teško se miri s izbornim porazom, prikuplja sredstva za pravnu bitku protiv rezultata i ravna teren za neke buduće pothvate, usput bacajući klipove nasljedniku.

No, samozatajna Slovenka, koja je od samog početka pokazivala da nije sretna zbog svjetala reflektora pod kojima se našla zbog muževih političkih ambicija, ovih dana hoda po Bijeloj kući pakirajući stvari, određujući koja je kutija za kuću u Mar-a-Lagu na Floridi, a koja za penthouse u New Yorku.

Kako u svom izvještaju o Melaniji piše CNN, prva dama se nedavno diskretno raspitivala postoji li fond za financiranje bivših prvih dama, odnosno postoji li mogućnost da u "predsjedničkoj mirovini" ona otvori svoj ured.

Nova kandidatura

Za razliku od stanja uma njezina supruga, koji se teško oprašta od Ovalnog ureda, Melania navodno na mogućnost da se Trump ponovno kandidira 2024. ne gleda nimalo naklono, više razmišlja o postpredsjedničkoj opciji, a možda joj se čak i raduje. Kada je riječ o potencijalnom uredu koji bi mogla voditi, odnosno stavki u proračunu koja bi bila namijenjena bivšoj prvoj dami, odgovor je kratak: on ne postoji. Jedino na što prva dama može računati, i to samo u slučaju smrti supruga, jest poprilično mršava mirovina od 20.000 dolara godišnje.

Prva dama stoga gleda u drugim smjerovima, a CNN piše da je jedna od stvari koje je zanimaju pisanje knjige. Navodno Melania u pauzama od popisivanja inventara Bijele kuće razmišlja o svom naslijeđu i ne želi biti ništa lošija od svojih prethodnica. Naime, pisanje knjige nije neuobičajeno za jednu prvu damu. Michelle Obama zapisala je svoja sjećanja u knjizi pod naslovom "Postajanje", a poznata je i knjiga "Govor iz srca" Laure Bush. Obje knjige bile su bestseleri. Sasvim je sigurno da bi to bila i Melanijina, u slučaju kada ne bi bila prigodno cenzurirana.

image
Melania Trump
Nicholas Kamm/AFP

No, od Melanije Trump ne očekuje se ispovjedni ili pretjerano iskreni ton ili, pak, da "razgoliti dušu". CNN tvrdi da prva dama razmišlja o pisanju o povijesti ugošćivanja u Bijeloj kući koja bi se dobrim dijelom svodila na fotografije događaja održanih tamo ili, pak, o dizajnerskim projektima kojima se bavila dok je bila prva dama. Tako tvrde neimenovani izvori iz izdavačke branše za CNN. Dok o tome odlučuje, Melania Trump obavila je, potvrđeno je, jednu protokolarnu sitnicu koja je zadaća prvih dama na odlasku: odabrala je porculanski set koji će biti službeni set za jelo odlazeće administracije.

Umjetničko djelo

Njezini posljednji dani u Bijeloj kući većinom su protokolarni. Početkom ovog tjedna otkrila je novi "teniski paviljon" na južnoj strani kompleksa Bijele kuće i zaradila teške kritike. "282.345", napisao je kao reakciju na paviljon i njezin komentar kako se nada da će "buduće prve obitelji tu uživati u sportskim aktivnostima" novinar David Corn. Riječ je o broju umrlih u pandemiji koronavirusa u Sjedinjenim Državama. Drugi su je usporedili s francuskom kraljicom Marijom Antoanetom.

Melania, koja je sama preboljela koronu, doista se posljednjih dana bavi samo dizajnom. Predstavila je, kao što tradicija nalaže, božićne dekoracije, a nedavno i otkrila novo umjetničko djelo u ružičnjaku Bijele kuće. No, fokus joj je na Mar-a-Lagu i budućnosti. Prema svemu sudeći, obitelj napušta New York i seli se na Floridu gdje će Barron Trump (14) dovršiti ovu školsku godinu. Melania je već naložila osobnoj dizajnerici da napravi neke manje preinake na kupaonicama u floridskom povijesnom zdanju, zaštićenom dobru, koje je, iako golemo, ipak prostorno mnogo manje nego Trumpova njujorška rezidencija prostrta na nekoliko katova. Glavna zgrada Mar-aLaga ima čak 900 četvornih kvadrata, no to će biti poprilično smanjenje životnog prostora nakon Bijele kuće, zdanja od 16.000 kvadrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:35