USUSRET IZBORIMA

'MERKEL JE INTELIGENTNA, ALI JE ISTOČNJAČKI BIROKRAT' Berlusconi žestoko kritizirao njemačku premijerku

Time je istodobno kritizirao i dosadašnjeg predsjednika vlade Marija Montija, kojemu predbacuje da je tražio pristanak Merkel za sastavljanje svoje vlade

RIM - Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi žestoko je kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel , nazvavši ju predstavnicom istočnoeuropskog centralističkog gospodarstva, a kritika nije blaža ni stoga što ju je opisao kao inteligentnu.

"Gospođa Merkel je inteligentna žena, ali ja odrasla kao birokrat u Istočnoj Njemačkoj s tamošnjim centralističkim gospodarstvom", rekao je Berlusconi pred poduzetnicima na skupu u Monzi.

"Njezina duboka kultura predviđa čeličnu organizaciju gospodarstva. Ona misli da u svakoj državi deficit treba iznositi najviše 0,5 posto, to nije moguće u svim državama", rekao je bivši predsjednik talijanske vlade.

Berlusconi se sa svojim savezom desnog centra kandidira na parlamentarnim izborima što se u nedjelju održavaju u Italiji. Tijekom kampanje, zabilježeno je nekoliko njegovih kritika na račun Njemačke.

"Kako bih vladao, zamolio sam i dobio dopuštenje birača, a ne gospođe Merkel", izjavio je nedavno. Time je istodobno kritizirao i dosadašnjeg predsjednika vlade Marija Montija, kojemu predbacuje da je tražio pristanak Merkel za sastavljanje svoje vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:32