StoryEditor
NJEMAČKA KANCELARKA

Merkel otkrila zašto je nitko u javnosti dosad nije vidio s maskom iako poziva na njihovo nošenje

Merkel se nasmijala kada ju je na konferenciji za medije s francuskim predsjednikom Macronom novinar upitao o zaštitnoj maski za lice
Angela Merkel
 Hayoung JEON/POOL/AFP

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u ponedjeljak kako nije do sada viđena s maskom za lice, iako je nosi prilikom kupovine namirnica, jer čuva u tajnosti ime trgovine u kojoj ih kupuje.

Merkel se nasmijala kada ju je na konferenciji za medije zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom novinar upitao: "Primjetno je da vas nismo vidjeli s maskom na licu. Kako to?"

Merkel je odgovorila: "Ako poštujem pravila o distanci tada mi ne treba maska. No kada to ne mogu, kao što je slučaj prilikom odlaska u trgovinu, primjerice, onda očigledno nismo naletjeli jedno na drugo inače biste me vidjeli s maskom na licu".

"No, neću vam reći kako idem u kupovinu", nasmijala se kancelarka.

Merkel se suočava s porastom popularnosti zbog načina kako upravlja koronakrizom u zemlji, s kojom se Njemačka mnogo bolje nosi nego li većina njenih europskih susjeda zahvaljujući raširenom testiranju, robusnom zdravstvenom sustavu i velikim paketima za potporu gospodarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 23:39