MISTERIOZNI PUKOVNIK

Metak u glavu za Putinovog čovjeka koji je nosio aktovku s nuklearnim šiframa: Brat ga je pronašao u lokvi krvi

Zimin je inače uslijed istrage u sklopu koje je osumnjičen radi navodnog primanja mita i u vrijeme napada nalazio se u kućnom pritvoru

Putin ismijava Zapad inzistirajući da je časnik koji nosi nuklearne šifre vidljiv pored njega

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Tajnoviti pukovnik koji je jednom nosio nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina pronađen je upucan u svojoj kući u blizini Moskve, piše Mirror.

Vadim Zimin (53) pronađen je s prostrjelnim ranama u kuhinji svog stana u Krasnogorsku u moskovskoj regiji. U teškom je stanju i nalazi se na intenzivnoj njezi, kažu izvješća. U Javnosti se zna samo za jednu fotografiju tajnovitog ruskog pukovnika.

Umirovljeni pukovnik Federalne sigurnosne službe bio je zadužen za aktovku s ruskom nuklearnom kontrolom koja je uvijek u blizini vođe Kremlja. Poznato je da je tu ulogu obavljao kao pomoćnik bivšeg predsjednika Borisa Jeljcina. Karijeru je nastavio u sigurnosnoj službi, probivši se do uloge pukovnika pod Vladimirom Putinom, no njegova točna uloga u Putinovoj administraciji nije potpuno jasna.

U vrijeme napada njegova supruga, medicinska radnica, bila daleko od kuće i liječila ranjenike koji su stradali u Putinovom ratu u Ukrajini.

Zimin je, inače, upravo uslijed istrage u kojoj je osumnjičen radi navodnog primanja mita i to nakon što se pridružio carinskoj službi, izvijestio je Moskovski Komsomolets. Zbog kaznenog postupka tijekom napada bio je u kućnom pritvoru, a unesrećenog Zimina otkrio je njegov brat - koji je navodno bio u kupaonici u trenutku pucnjave.

Kada ga je brat pronašao, Vadim Zimin je ležao u lokvi krvi s prostrjelnom ranom na glavi, a u blizini mjesta zločina pronađen je i pištolj modela Izh 79-9TM, kojim je navodno počinjen napad.

Postoji samo jedna slika tajnovitog pukovnika. Inače, poznato je da Putin ismijava Zapad inzistirajući da je časnik koji nosi nuklearne šifre vidljiv pored njega. Primjerice, učinio je to u travnju kada je prisustvovao sprovodu ultranacionalističkog političara Vladimira Žirinovskog u Moskvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 13:05