NESREĆA U ALPAMA

MICHAEL SCHUMACHER SE BORI ZA ŽIVOT 'On je kritično, u komi je! Ima krvarenje na mozgu'

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher nalazi se u kritičnom stanju pošto je pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijanju u francuskim Alpama. Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon skijaške nesreće izvan skijaških staza u Meribelu, poznatom francuskom skijalištu.

NOVO 01:20 - Nakon nesreće navijači diljem svijeta ostavljaju poruke i na Schumacherovoj internet fan-stranici koja zbog prevelikog opterećenja trenutno ne radi. Identična stvar dogodila se i s fan stranicom njegovog brata Ralfa.

00:55 Tijekom čitavog dana mnoge poznate osobe iz svijeta sporta na svojim twitter profilima šalju poruke podrške stradalom Nijemcu. Pa su tu među ostalima i tenisačica Angelique Kerber i Sabine Lisicki, ali i nogometaš Tottenhama Roberto Soldao kao i Bayernov Jerome Boateng.

22:35 Sveučilišna bolnica u Grenobleu službeno je agenciji AFP potvrdila da je stanje Michaela Schumachera kritično. Istovremeno se oglasio i njegov menadžment, koji je izvijestio da je automobilistička legenda u komi te da mu je potreban 'hitan neurokirurški tretman'.

Felipe Massa je putem Twittera napisao: 'Molim se za tebe, brate moj!! Želim ti brz oporavak!! Bog te blagoslovio Michaele'

21:55 Francuska televizija BFM TV javlja da je Schumacher u kritičnom stanju te da ima krvarenje u mozgu. Tu je informaciju dobila iz 'medicinskih izvora' u sveučilišnoj bolnici u Grenobleu, u koju su njemačkog vozača Formule 1 prebacili nakon nesreće na skijalištu u francuskim Alpama. Službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju iz bolnice ili od strane Schumacherova menadžmenta zasad nema.

Pred bolnicom se u večernjim satima okupilo nekoliko Schumacherovih fanova.

AFP

Foto: AFP

21:25 Schumachera je u bolnici posjetio nekadašnji francuski vozač Formule 1 Olivier Panis, koji živi u Grenobleu. Aktualni su vozači unesrećenom kolegi podršku počeli davati putem Twittera. Među njima je Heikki Kovalainen, koji je napisao da se nada Schumacherovom skorom oporavku. Sličnu je poruku imao i Adrian Sutil, dok je Romain Grosjean napisao da su njegove misli sa Schumacherom i njegovom obitelji.

Inače, Schumacher je u francuskim Alpama bio na odmoru. Ondje u vlasništvu ima planinsku kolibu.

----------------------------------------------------------------------

20:15 U bolnicu u Grenobleu u večernjim je satima u pratnji policije stigao jedan od najboljih francuskih neurokirurga Gerard Saillant, stručnjak za teške ozljede mozga i kralježnice, inače Schumacherov prijatelj.

U međuvremenu je nastala potpuna konfuzija oko toga tko će u javnost izaći sa službenim informacijama o njegovom stanju. Prvo je bila sazvana pa naprasno otkazana press konferencija u bolnici, ravnatelj Jean-Marc Grenier odbio je odgovarati na pitanja okupljenih novinara najavljujući priopćenje, ali ubrzo je stigla obavijest da ni od priopćenja neće biti ništa, već da će s informacijama u javnost izaći Schumacherov menadžment.

Schumacher je navodno stradao skijajući izvan označene staze. Iako je najpoznatiji po automobilističkim uspjesima, on je i prilično iskusan skijaš.

AFP

Foto: AFP/Arhiva

19:40 Suprotno ranijim informacijama, njemački automobilistički as Michael Schumacher na francuskom je skijalištu ipak zadobio teže ozljede glave, piše AFP . U skijaškom resortu Meribel i policiji navode da se sedmerostruki prvak u Formuli 1 trenutno nalazi u bolnici u Grenobleu, ali da mu život nije ugrožen.

No, dio francuskih medija javlja da mu se stanje u poslijepodnevnim satima naglo pogoršalo te da je Schumacher zadobio teže nagnječenje mozga. Le Dauphine , pozivajući se na neimenovane izvore, piše i da mu je život u opasnosti.

-----------------------------------------------------------------------

PARIZ - Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher (44) lakše je ozlijeđen na skijanju u francuskim Alpama, objavili su francuski mediji.

U trenutku kad se nesreća dogodila Schumacher je skijao sa svojim 14-godišnjim sinom i prijateljima.

Prema prvim informacijama nije u životnoj opasnosti niti je zadobio opasniju ozljedu glave kako se u prvi tren sumnjalo. Trenutno je pri svijesti i nalazi se u bolnici u Moutiersu

Christophe Gernignon-Lecomte, direktor skijaškog resorta Meribel, za Radio Monte Carlo Sport je rekao:

- Bio je šokiran, ali pri svijesti. Možda je u pitanju neka ozljeda glave, ali mislim da nije opasno. Michael se zabio u stijenu i sreća je da je imao kacigu na glavi.

Sedmerostruki svjetski prvak 3. siječnja slavi rođendan, a od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:31