RUSI GOMILAJU SNAGE

Mijenja se odnos snaga oko Hersona, ukrajinski general upozorava: ‘Izgleda da Rusi pripremaju ofenzivu‘

Hromov je rekao da je Rusija rasporedila veliku količinu oružja i opreme na sjeveroistoku strateški važne južne hersonske oblasti

Ruski plaćenici u Ukrajini

 East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/Willwest News/Profimedia

Rusija bi mogla pokrenuti ofenzivu u hersonskoj oblasti na jugu Ukrajine kako bi preuzela inicijativu od Kijeva na tom bojištu te je zabilježeno gomilanje njenih snaga, kazao je ukrajinski general Oleksij Hromov u četvrtak.

Rusija je okupirala dijelove južne Ukrajine u početnim fazama invazije, ali je Kijev obećao da će pokrenuti veliku protuofenzivu i koristi sofisticirano zapadno oružje protiv ruskih opskrbnih linija i skladišta streljiva.

Hromov je rekao da je Rusija rasporedila veliku količinu oružja i opreme na sjeveroistoku strateški važne južne hersonske oblasti, čiji je veći dio pod ruskom kontrolom.

"Moguće je da će neprijatelj pokušati izvesti ofenzivne operacije duboko u našem teritoriju kako bi preuzeo inicijativu i ugrozio razvoj našeg uspješnog napredovanja s ciljem prisile ukrajinske vojske da prestane širiti mostobran i prijeđe u obranu", kazao je na konferenciji za medije.

Hromov tvrdi da je Ukrajina na istoku taktički poboljšala svoju poziciju oko grada Slovjanska zauzimanjem dvaju sela, ali ruske snage još pokušavaju zauzeti grad Avdivku i selo Piski.

Na tom su dijelu bojišta ukrajinske snage bile prisiljene na povlačenje te su uspostavile liniju obrane južno od Avdivke napustivši rudnik ugljena Butivku, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:41