POZNATI GLUMAC

Miki Manojlović opčinjen Vučićem: ‘On je srpski De Gaulle, vodi nas tamo gdje moramo ići‘

Za Srbiju kaže da je „u totalnom sendviču“ u političkom smislu i da je jugozapadni Balkan „eksperiment koji traje jako dugo“

Miki Manojlović

 Boris Kovacev/Cropix

Srpski glumac Predrag Miki Manojlović rekao je tijekom gostovanja u emisiji "Persona non grata" N1 televizije da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić talentiran za politiku, usporedivši ga s nekadašnjim predsjednikom Francuske Republike Charlesom de Gaulleom.

- Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gaulle - rekao je Manojlović. Kada je upitan da pojasni tu tvrdnju, glumac je rekao da Vučić „vodi politiku koja ima takve rezultate“.

Za Srbiju kaže da je „u totalnom sendviču“ u političkom smislu i da je jugozapadni Balkan „eksperiment koji traje jako dugo“. Manojlović je potom rekao da Vučić Srbiju vodi tamo gdje mora ići.

Glumac je dodao da je Vučić pokušao ujediniti građane te da je prvo bio premijer, a potom i predsjednik svih njih.

Manojlović tvrdi da od vladajućih u zamjenu za podršku koju im je dao "nije dobio ništa", a navode da mu je obećavana zgrada za kazalište naziva "velikim lažima i sramotama".

Kako je rekao, demokracija je „luksuz povijesnih činjenica koje nismo u glavu stavili“.

- Nemamo iskustvo kroz koje moramo proći da bismo gradili demokraciju koja nam je neophodna - rekao je Manojlović.

Glumac je rekao da je ovogodišnji FEST, Međunarodni filmski festival u Beogradu, prikazivao filmove iz cijelog svijeta te da je etiketiranje FEST-a kao proruskog "bezobrazluk".

Iznoseći svoje mišljenje o ratu u Ukrajini, Manojlović je rekao da su Ukrajinci napadnuti te da tu "nema razgovora".

- Mislim da je ono što se događa izuzetno komplicirana, strahovito opasna situacija za svjetski mir i ne vidim kako će se završiti - rekao je glumac.

Upitan o slobodi medija u Srbiji, Manojlović kaže da bi bilo „fantastično“ da tako nešto postoji.

- Ako mislite da sloboda medija postoji vrlo se varate. Ako mislite da je N1 slobodan medij - nije. Nema slobode medija - rekao je glumac.

Objasnio je da tako misli zato što „uvijek imate šefa, urednika, vlasnika“.

Na pitanje je li mu dobro kada gleda Pink ili Happy TV, odgovara kroz smijeh: „Nije mi dobro. Da mi je dobro bio bih tamo, a ne ovdje“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:47