MILORAD DODIK

‘Milanović je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida. Sjedili smo na ručku, bila je i ona iz Kosova‘

Ima on i stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu povijest, imamo teške traume iza sebe, dodao je

Milorad Dodik

 Antonio Balic/CROPIX

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predsjednički kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik na Blic televiziji u emisiji "Jasno. Kao dan!" odgovarao je na optužbe svoje političke protivnice Jelene Trivić da je "hrvatski čovjek".

Jelena Trivić to je izjavila prije dva tjedna tijekom gostovanja upravo u emisiji "Jasno. Kao dan!". Tad je rekla da je Dodik "hrvatski agent koji odstupa od nacionalne politike koja se kreira u Beogradu".

- Ona je izborni gubitnik! Što mene briga što ona govori! To su gluposti da sam ja hrvatski čovjek. Hrvatska je zainteresirana za svoju strukturu u BiH i oni su korektni. Ja sam samo htio skinuti Republiku Srpsku s crnih stranica i dnevnog reda NATO i EU - izjavio je Dodik.

Na tvrdnju voditeljice emisije da je na svom privatnom imanju ugostio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Dodik je odgovorio da Milanović nije prvi državni službenik kojeg je ugostio "u nekom javnom objektu" i da u tome nema ničega spornoga.

Dodik je također rekao da se to dogodilo nakon što su muslimani optužili Milanovića da je izjavio kako u Srebrenici nije bilo genocida.

- Mi smo sjedili na jednom ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je izjavio. Rekao je tad kako svi mi znamo da to što se dogodilo u Srebrenici nije genocid i da je to napravljeno iz propagandnih razloga. Bilo je važno što smo to čuli, jer su tu sjedili i predsjednik Slovenije, Albanije, Crne Gore i ona s Kosova - ispričao je Dodik.

Dodao je i kako poštuje mišljenje hrvatskog predsjednika.

- Jesam li ga ja tad trebao napasti? Prvi put sam čuo da netko tako nešto kaže na forumu. Ja poštujem to što je Zoran Milanović rekao. Ima on i stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu povijest, imamo teške traume iza sebe. To ne možemo promijeniti - zaključio je Dodik, a prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 21:07