‘PREKRŠILI SU USTAV‘

Milanović: ‘Neću dati suglasnost za obuku ukrajinskih vojnika. To su odlučili seoski nasilnici‘

To što su napravila gospoda iz Vlade, otišli u Bruxelles i bez ikakvog dogovora s predsjednikom RH rekli stav – to neće tako više ići, kazao je

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s podrucja Općine Majur

 Davor Pongracic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović odao je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata općine Majur, a zatim je položio vijenac i zapalio svijeće na spomen-obilježju žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata sela Stubalj, javlja N1. Nakon toga sudjelovao je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur te na otkrivanju spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata. Predsjednik Milanović odgovarao je i na pitanja novinara. Komentirao je obučavanje ukrajinskih vojnika.

“Neću dati suglasnost. Otišao je gore (u Bruxelles, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, op.a.) bez ikakve moje prethodne suglasnosti. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Bruxelles bez prethodne suglasnosti vrhovnog zapovjednika, to tako neće”, rekao je Milanović dodajući da je to jako loše.

“Čovjek je otišao gore i preuzeo u ime Hrvatske kategoričku obavezu i prekršio Ustav. Neka stvar ide u Sabor, ako dvije trećine tako odluče, ja ću se s tim usuglasiti. Ali zašto se moramo dovesti u takvu situaciju. Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin. To šalje o Hrvatskoj katastrofalnu sliku, upravo onakvu kakvi su i ljudi koji nas tamo predstavljaju”, kazao je predsjednik.

Pa se ponovno osvrnuo na ministra Grlića Radmana.

“Grlić Radman koji je nitko i ništa, Plenković je tu bitan, gurnuo se u prvi red k’o mali priglupi štreber, digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. To što su napravila gospoda iz Vlade, otišli u Bruxelles i bez ikakvog dogovora s predsjednikom RH rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici. Ali svaka sila ima kontrasilu”, rekao je Milanović.

image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 17:53