RADNI POSJET

Milanović odao počast za osmero djece koja su u Vitezu ubijena tijekom rata u BiH

Predsjednik RH položio je cvijeće i zapalio svijeće na spomeniku ‘Osmica‘ koji je podignut na igralištu u naselju Podgradina
 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je u Vitezu polaganjem cvijeća na spomen obilježje i paljenjem svijeće odao počast za osmoro djece koja su u tom gradu ubijena tijekom rata u BiH u lipnju 1993. godine.

Spomenik pod nazivom "Osmica" podignut je na igralištu u naselju Podgradina koje se 10. lipnja 1993. našlo na meti topništva Armije BiH.

U eksploziji granate na mjestu je poginulo petoro djece i mladih, još troje ih je kasnije preminulo u bolnici od zadobivenih ozljeda a šestoro djece pretrpjelo je teške ozljede.

Žrtve su bili Sanja Garić (18), njezin brat Milan Garić (12), Dragan Ramljak (15), Dražen Čečura (15), Boris Antičević (10), Sanja Križanović (15), te sestra i brat Augustina Grebenar (9) i Velimir Grebenar (12).

Za taj zločin do sada još nitko nije procesuiran.

Predsjednik Milanović je nakon odavanja počasti ubijenima kratko razgovarao s članovima njihovih obitelji koji su se okupili kod spomen-obilježja a oni su mu iskazali zahvalnost zbog dolaska i njegove geste.

Hrvatski predsjednik u trodnevnom je radnom posjetu BiH koji je u nedjelju započeo susretom s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvata središnje Bosne a nastavlja posjetom Mostaru te Ljubuškom, Tomislavgradu i Livnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 21:33