KRIZA U IDS-U

Miletić: Odbacujem sve Ferićeve neutemeljene optužbe i zlonamjerne insinuacije

‘Ferićeva fiksacija na mene traje već više od deset godina i, nažalost, ja mu tu ne mogu pomoći, naprosto - nisam te struke‘

Boris Miletić

 Danijel Bartolic/Cropixost

Istarski župan i bivši gradonačelnik Pule Boris Miletić u utorak navečer odlučno je "odbacio sve neutemeljene optužbe i zlonamjerne insinuacije" koje je Danijel Ferić danas iznio na konferenciji za novinare, na kojoj je protiv njega najavio i podnošenje kaznenih prijava.

"Feriću nije prvi put da podnošenje kaznenih prijava koristi isključivo kao alat za svoju političku promociju. Tu se radi o njegovom prokušanom receptu - podnese kaznenu prijavu, sazove konferenciju za medije i onda bombastičnim izjavama i najavama vrši pritisak na hrvatsko pravosuđe jer jako dobro zna da, kad optužbe budu odbačene kao neutemeljene i lažne, on neće snositi nikakvu odgovornost", izjavio je za Hinu župan Miletić.

Dodao je kako "za javno izgovorenu neistinu svaki pojedinac, pa tako i Ferić, snosi osobnu odgovornost koju će sud u tom slučaju lako utvrditi".

"Ferićeva fiksacija na mene traje već više od deset godina i, nažalost, ja mu tu ne mogu pomoći, naprosto - nisam te struke", poručio je istarski župan Boris Miletić.

Inače, županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić izvijestio je danas novinare kako je u ime stranke podnio kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika IDS-a, bivšega pulskog gradonačelnika i aktualnog župana Borisa Miletića te njegovih negdašnjih najbližih suradnika zbog sumnje na kaznena djela u vezi s gospodarskim poslovanjem.

Podnesene kaznene prijave odnose se na osnovanu sumnju da je počinio kaznena djela vezana uz gospodarsko poslovanje i krivotvorenje poslovne isprave, a riječ je o računima u gradskoj tvrtki za upravljanje zgradama Castrum '97 te o štetnim ugovorima s nekim lokalnim medijima i agencijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15