NAŠAO SVOJ RAJ

MILIJARDER BRANSON PROVOCIRA BRITANCE 'U offshore raj preselio sam se samo zbog prirode i zdravlja'

Milijarder Richard Branson izjavio je da je njegova odluka da napusti Britaniju i trajno se useli u svoju vilu na privatnom karipskom otoku motivirana isključivo zdravljem jer želi živjeti mirno sad kad se približava 65. godini. Osnivač Virgin Grupe posljednjih je mjesec dana pod paljbom britanskim medija otkad su otkrili da je prijavio boravak na otoku Necker na Britanskim Djevičanskim Otocima, koji je kupio 1979. godine.

Riječ je o offshore raju i tom je prijavom Branson izuzet od 50 posto britanskog poreza na dohodak koji država naplaćuje najbogatijima, a ako određeno vrijeme godišnje provede u Velikoj Britaniji, poštedjet će se i poreza na dobit. “Otišao sam tamo samo zato što volim to mjesto. Nakon 45 godina rada u Velikoj Britaniji biram živjeti na Neckeru”, rekao je Branson. “Tamo mogu igrati tenis, baviti se kitesurfingom i biti fit, a mogu i puno raditi i putovati po svijetu.

To mi odgovara jer ne namjeravam u mirovinu. Nikad.” Branson je trenutno šesti najbogatiji Britanac i samo jedan u brojnoj populaciji bogataša koji izbjegava dijeliti bogatstvo s državom, radije koristi pogodnosti offshore računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:19