SKANDALOZNA ODLUKA

MILIJARDER PEDOFIL Silovao vlastitu kćer (3), a sud ga nije htio strpati u zatvor jer mu tamo 'ne bi bilo dobro'

 YouTube

DOVER - Protiv Roberta H. Richardsa IV (46), praunuka moćnog američkog biznismena Irénéea du Ponta, osnivača velikog kemijsko-industrijskog carstva, još prije četiri godine podignuta je optužnica za monstruozno silovanje vlastite 3-godišnje kćeri, koje je počinio prije čitavih deset godine.

No, detalji o ovome gnjusnom činu na vidjelo su izašli tek sada, nakon što je Richardsova bivša supruga Tracy protiv njega podnijela privatnu tužbu jer tužiteljstvo u Delawareu, u suradnji s tamošnjim sudom, svoj posao nije odradilo nikako.

U tužbi se iznose šokantni detalji iz kojih se vidi da je Richards u više navrata tijekom noći ulazio u dječju sobu gdje je penetrirao u vlastito dijete prstima dok je masturbirao, a pritom je zlostavljao i svog maloljetnog sina.

Djevojčici je naredio da o svemu izvoli šutjeti, no ona je nekoliko godina poslije ipak ispričala što joj se dogodilo svojoj baki, koja je pak priču prenijela Tracy. Curica je priču ponovila i u razgovoru s pedijatrom te lokalnom policijom, a Richards je posljedično bio uhićen.

Tužiteljstvo ga je isprva optužilo za silovanje djeteta, što je u Delawareu kazneno djelo koje nosi najmanje deset godina zatvora, no njegovi su se odvjetnici s tužiteljima nagodili pa je Richards, u zamjenu za priznanje zločina po točki kaznenog zakona koja uopće ne propisuje zatvor, pušten na slobodu.

Kada je nagodba došla na sudsku potvrdu, sutkinja Jan Jurden odredila mu je uvjetnu kaznu prema kojoj se jednom mjesečno treba javiti policiji, a redovito je trebao pohađati i rehablitaciju za seksualne zlostavljače. Pritom je u obrazloženju tako blage kazne osobi koja je priznala da je napastovala vlastito 3-godišnje dijete rekla da mu u zatvoru 'ne bi bilo dobro'.

Richardsova bivša supruga Tracy danas s dvoje djece živi u unajmljenom stanu, a odlučila se na privatnu tužbu jer njezin bivši muž nije platio ni centa djeci kojoj je nanio toliko boli. Tereti ga za fizički napad, nemar, namjerno i nenamjerno izazivanje emocionalne boli kod svoje dvoje djece, što je za posljedicu kod njih imalo posttraumatski stresni poremećaj, depresiju, sram i seksualnu disfunkciju.

Robert Richards trenutno ne radi ništa jer ni ne mora. Živi od milijuna koje mu je u nasljedstvo ostavila obitelj, čija je glava, ranije spomenuti Irénée du Pont, osnovao posebnu fondaciju. Inače, Richards je, osim što je potomak Du Pontovih, potomak i moćne odvjetničke obitelji čije prezime nosi - Richardsovih. Oni su osnovali jedan od najpoznatijih američkih odvjetničkih ureda specijaliziran za korporativno pravo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:17