NEMA OZLIJEĐENIH

Militanti iz Gaze ispalili rakete na Izrael: Čuju se sirene, stanovnici pobjegli u skloništa

Militanti su ispalili rakete nakon što su ranije u četvrtak izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila

Vatra i dim iznad zgrada

 Mahmud Hams/Afp

Palestinski militanti ispalili su u petak dvije rakete iz Pojasa Gaze prema južnom Izraelu, ali ih je presrela izraelska protuzračna obrana, priopćila je izraelska vojska prenosi Reuters.

Militanti su ispalili rakete nakon što su ranije u četvrtak izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj Obali proteklih godina.

image

Projektil ispaljen iz Gaze

Mohammed Abed/Afp

Zbog raketa su se u izraelskim mjestima uz granicu s Pojasom Gaze oglasile sirene za zračnu opasnost pa su se stanovnici smjestili u skloništima.

Nitko nije ozlijeđen.

Izraelski Channel 12 emitirao je snimku izraelskih raketa-presretača ispaljenih u nebo iznad grada Aškelona otprilike 12 kilometara sjeverno od Gaze koju kontrolira islamistička militantna skupina Hamas.

Palestinci su prekinuli sigurnosnu koordinaciju s Izraelom na okupiranoj Zapadnoj obali nakon smrtonosne izraelske vojne operacije u gradu Jeninu u četvrtak.

Izraelska vojska rekla je da je poslala specijalne snage u Jenin da pritvore članove džihadističke naoružane skupine za koju se sumnja da je provela i isplanirala "nekoliko velikih terorističkih napada", usmrtivši nekoliko njih nakon što su otvorili vatru.

Islamski džihad rekao je da su dva njihova pripadnika ubijena u Jeninu, koji je služio kao militantno uporište. Četiri ubijena naoružana napadača bili su pripadnici Hamasa, a jedan naoružanog krila frakcije Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:46