CRNA GORA

Milo Đukanović pozvao izborne pobjednike na konzultacije o mandataru nove vlade

Tri koalicije su na parlamentarnim izborima uspjele nakon 30 godina vlasti srušiti Đukanovićevu Demokratsku partiju socijalista
Milo Đukanović
 Savo Prelevic/AFP

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ponedjeljak je na konzultacije o mandataru nove vlade pozvao čelnike triju koalicija koje su pobijedile na nedavnim parlamentarnim izborima.

Konzultacije bi se trebale održati u četvrtak.

Đukanović je pozvao Zdravka Krivokapića, čelnika prosrpske koalicije "Za budućnost Crne Gore“ kojega je većina zastupnika predložila za mandatara.

Na konzultacije su pozvani i Krivokapićevi partneri Aleksa Bečić, čelnik koalicije "Mir je naša nacija“ i Dritan Abazović iz koalicije "Crno na bijelo“.

“Nakon konzultacija, predsjednik će prijedlog, u skladu s ustavom, dostaviti skupštini Crne Gore”, priopćio je Đukanovićev ured.

Crnogorski predsjednik ima prema ustavu rok od 30 dana od konstituirajuće sjednice skupštine, koja je održana 23.rujna, da pobjedniku izbora da mandat za sastav vlade.

Tri koalicije su na parlamentarnim izborima uspjele nakon 30 godina vlasti srušiti Đukanovićevu Demokratsku partiju socijalista.

Na konstituirajućoj sjednici parlamenta, većina od 41 vladajućih zastupnika uputila je pismo Đukanoviću s prijedlogom da mandat za sastav nove vlade povjeri Krivokpaiću.

Na istoj sjednici za predsjednika parlamenta izabran je Bečić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2021 04:16