PROTIV REFORME

Milorad Dodik: Želim razgovore o razdruživanju BiH

Premijer Republike Srpske protivi se prijedlozima međunarodne zajednice
Banja Luka, 260209.Milorad Dodik, Premjer srpskog entiteta u BiH, Republike Srpske.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

BANJA LUKA - Mnogo je primjera koji upućuju na to da Bosna i Hercegovina nije održiva i da treba pristupiti nekom drugom konceptu. U BiH se primarno moraju osigurati mir i stabilnost, a u okviru toga možemo razgovarati i o mirnim razlazima, zašto je to nemoguća varijanta? Zašto mora biti samo ona varijanta za koju neki stranci misle da je moguća - rekao je novinarima u Banjoj Luci predsjednik vlade Republike Srpske, Milorad Dodik .

Čelnik srpskog entiteta izrazio je neslaganje i s procesom reformi koji je prošle godine, pod okriljem EU, doživio fijasko. - Kao što raspravljamo u Butmiru o neprihvatljivom paketu ustavnih promjena, mislimo da je isto tako vrijeme za raspravu o tome kako pokušati BiH mirno razdružiti - rekao je Dodik te dodao da za tu svoju ideju ipak ne očekuje potporu međunarodne zajednice. Ipak, dodao je kako je sve to u skladu s Daytonskim sporazumom.

Na istup Milorada Dodika reagirao je Ured visokog predstavnika za BiH (OHR). “Ponavljanim osporavanjima BiH premijer Dodik zapravo šteti Republici Srpskoj čije interese pretendira predstavljati”, stoji u reagiranju ureda Valentina Inzka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:39