BURNE REAKCIJE

‘Milorade, proglasit ćeš nezavisnost u 11 sati? Policija dolazi po tebe u 11:01, to ti garantiram!‘

Budi hrabar i pokušaj, ali nećeš uspjeti. Prestani trovati društvo i sijati strah te mržnju, žestoko je Dodiku odgovorio Ramo Isak

Ramo Isak

 Facebook/

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagirao je na prijetnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kako će proglasiti nezavisnost entiteta ako visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini BiH kojim se rješava status i pravo raspolaganja državnom imovinom, prenosi Klix.ba.

- Milorade, ako visoki predstavnik nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11 sati - u 11.01 sati završit ćeš iza rešetaka. To ti garantiram, pa ti izvoli, poručio je Isak.

On je pozvao Dodika da ne čeka odluku visokog predstavnika.

- Budi hrabar i pokušaj, ali nećeš uspjeti. Prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš Milorade ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to, krivim. Krivim za počinjenje teških kaznenih djela kažnjivih prema odredbama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovini”, naveo je ministar Isak u svojoj reakciji.

Podsjetimo, Dodik je rekao kako ima informacije da bi odluka Schmidt o nametanju Zakona o državnoj imovini mogla uslijediti u siječnju.

- Ako on kaže bilo kojeg dana u 17 sati popodne, neka računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu, novi financijski sustav i teritorij pod kontrolom vlasti Republike Srpske. Nećemo nikoga napadati, nećemo sprečavati prolazak kroz svoj teritorij niti slobodu kretnja", kazao je Dodik.

Sam visoki predstavnik do sada nije spominjao mogućnost nametanja zakona o državnoj imovini, a opetovano je isticao kako je to obveza i odgovornost vlasti u BiH.

Schmidt trenutačno planira samo nametanje tehničkih izmjena izbornog zakona BiH u slučaju da tijekom siječnja parlament BiH propusti donijeti odluke kojima bi se osigurao integritet izbornog procesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:12