PROBLEMI U PROMETU

Minhenska zračna luka nastavila letove, željeznički promet još poremećen

Obilne snježne oborine paralizirale su pogotovo velike dijelove južne Njemačke, uključujući željeznički promet

Ilustracija

 Imago/Alamy/Alamy/Profimedia/Imago/alamy/alamy/profimedia

Minhenska zračna luka nastavila je letove u nedjelju u 6 sati ujutro, nakon što je bila zatvorena zbog obilnih snježnih oborina, objavila je operativna kompanija na svojoj internetskoj stranici.

Međutim još će biti ograničenja u zračnom prometu, rekla je tvrtka. Savjetovano je da putnici provjere status svojih letova prije puta.

Letovi su privremeno bili obustavljeni u subotu zbog intenzivnog zimskog vremena u južnoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Obilne snježne oborine paralizirale su pogotovo velike dijelove južne Njemačke, uključujući željeznički promet.

Glasnogovornica njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn upozorila je da se očekuju velika ograničenja u željezničkom prometu u južnoj Njemačkoj do ponedjeljka.

Promet na glavnom željezničkom kolodvoru u Münchenu u nedjelju ujutro i dalje je u zastoju za koji se očekuje da će trajati najmanje do 10 sati ujutro.

Promet se tijekom noći normalizirao na cestama u južnoj Bavarskoj. Vlasti su izvijestile samo o manjim nesrećama.

"Nekoliko je stabala ipak palo, ali bilo je samo nesreća s branicima", rekao je u nedjelju ujutro glasnogovornik policijskog sjedišta Gornje Bavarske - jug.

Zimsko vrijeme nije pogodilo samo Bavarsku. Problema povezanih s vremenom bilo je i na cestama u nekim područjima u sjevernoj Njemačkoj.

Za velike dijelove Bavarske u nedjelju se ne predviđa novi snijeg, ali u istočnim niskim planinskim lancima i u Alpama očekuje se nekoliko centimetara novog snijega.

Južno od Dunava temperature bi se ponegdje mogle spustiti na minus 10 do minus 15 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 03:23