BIZARNI SLUČAJ

Mini ‘baby boom‘ u ženskom zatvoru, čuvari nisu imali prste u tome, a ubrzo je otkriven i ‘krivac‘

Demi Minor (27) koja je osuđena na 30 godina zatvora jer je nožem na smrt izbola svog bivšeg udomitelja

Demi Minor

 Twitter

Transrodna zatvorenica ‘krivac‘ je za dvije trudnoće među zatvorenicama te je premještena u drugi zatvor u New Jerseyju, gdje kaznu služi samo muška mlađa populacija.

Jedna od žena koja je ostala trudna dvostruki je ubojica. Na zaručničkoj zabavi pucala je u glavu budućim mladencima kako bi se domogla prstena i poklona.

Demi Minor (27) koja je osuđena na 30 godina zatvora jer je nožem na smrt izbola svog bivšeg udomitelja, premještena je u lipnju iz zatvorske ustanove Edna Mahan u popravnu ustanovu za mlade Garden State.

Minor je na svom blogu ‘Justice 4 Demi‘ iznijela teške optužbe da je doživjela psihičko zlostavljanje. Ustvrdila je da su je zatvorski čuvari ismijavali i skidali do gola a potom su je zatvorenici pljuvali.

Također tvrdi da je tijekom premještaja u zatvor pretučena te su joj krivo odredili spol. Napisala je kako su je stavili pod prismotru zbog pokušaja samoubojstva.

Zatvor Edna Mahan, u kojemu se nalazi 800 zatvorenika, počeo je prihvaćati transrodne osobe 2021. godine.

U travnju je otkriveno da se Demi Minor prošle godine upustila u seksualne odnose uz obostrani pristanak s dvije zatvorenice.

Iz državne kaznionice poručili su da će preispitati svoju politiku i implementirati manje izmjene u pravilnik.

Demi Minor je aktivistica koja se zalaže za prava zatvorenika, a svoja iskustva detaljno iznosi na blogu.

U zadnjoj objavi ‘Prisiljena živjeti u muškom zatvoru‘ moli da ju se vrati u zatvor Edna Mahan.

- Kao transrodna žena doista se bojim onoga što me čeka, jasno je da je osoblje tražilo nekakav sigurnosni razlog da me izbace iz jedinice. Bacili su me vukovima i očekivali da jednostavno odustanem. Ne zaslužujem da me ovako tretiraju, napisala je.

Boravak u zatvoru za Demi Minor počeo je 16. godini, nakon što se u tinejdžerskoj dobi na sudu pojavila kao Demitrus, odnosno kao muškarac. Demitrus je nasmrt izbo svog udomitelja i ukrao automobil bračnom paru pod prijetnjom oružjem. Zbog toga su ga poslali u muški zatvor.

Prije dvije godine Demi je u zatvoru započela tranziciju iz muškarca u ženu. Poslali su je 2021. u ženski zatvor Edna Mahan jer je novi zakon omogućavao transrodnim osobama da biraju žele li u ženski li muški zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:38