INDONEZIJA

MINISTAR HTIO UMIRITI GRAĐANE PA JE DOLIO ULJE NA VATRU Korona je kao žena, najprije je želite kontrolirati, a kada to ne ide, naučite s njom živjeti

 
 AFP

JAKARTA - Indonezijski ministar sigurnosti našao se na udaru javnosti nakon što je koronavirus usporedio sa ženama, u pokušaju da ublaži zabrinutost građana zbog relaksiranja strogih epidemioloških mjera.

Indonezijska vlada planira u nekim dijelovima zemlje ukinuti karantenu i pripremiti se za ono što zove "novo normalno".

"Hoćemo li zauvijek ostati zatvoreni? Možemo se prilagoditi situaciju i istovremeno brinuti o zdravlju", rekao je ministar Mohammad Mahfud na videosnimci objavljenoj u srijedu na YouTubeu.

"Neki dan sam dobio mem od prijatelja koji kaže: Korona je kao žena. Najprije je želite kontrolirati, pa shvatite da to ne ide. A onda naučite s njome živjeti", rekao je.

Ta je izjava izazvala žestoke reakcije ženskih aktivistica i drugih Indonežana.

Neki građani zabrinuti su zbog otvaranja gospodarstva u vrijeme kada širenje zaraze nije zaustavljeno.

Former Chairperson of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia Prof. Dr. Moh. Mahfud MD SH became a keynote speaker at the National Seminar organized by the Islamic University of Indonesia at the Sheraton Hotel in Yogyakarta, Indonesia, June 29, 2019. This National Seminar discussed the legal arrangement after 2019 Presidential Election and Determination between Joko Widodo and Prabowo Subianto., Image: 452440782, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: INA Photo Agency / ddp USA / Profimedia
INA Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Mohammad Mahfud

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2021 04:40