ZVIJEZDA DANA

Ministar nakon pada helikoptera plivao 12 sati kako bi se spasio: ‘Moje vrijeme još nije došlo‘

Načelnik Policijske uprave Madagaskara Zafisambatra Ravoavy u utorak je rekao da je najmanje 39 osoba poginulo u padu helikoptera

Na društvenim je mrežama objavljen video u kojem se može vidjeti kako iscrpljeni Serge Gelle u uniformi leži na ležaljci

 Ministarstvo Obrane Republike Madagaskar/Twitter

Ministar unutarnjih poslova Madagaskara Serge Gelle (57) i jedan policajac plivali su oko 12 sati kako bi se spasili nakon što se helikopter u kojem su u ponedjeljak putovali na radni zadatak srušio nešto dalje od sjeveroistočne obale otoka, piše The Guardian.

Do nesreće je došlo u trenutku kada su Gelle i drugi helikopterom putovali prema jednoj olupini broda koja se nalazi sjeveroistočno od Madagaskara.

Načelnik Policijske uprave Madagaskara Zafisambatra Ravoavy u utorak je rekao da je najmanje 39 osoba poginulo u padu helikoptera.

Policija i lučka kapetanija rekle su da se još traga za dvije osobe koje su preživjele nesreću te da nije jasno zašto je došlo do pada helikoptera.

Lučki kapetan Jean-Edmond Randrianantenaina rekao je da su Gelle i policajac u utorak ujutro doplivali do obalnog grada Mahamba. Rečeno je da su iz helikoptera iskočili pomoću mehanizma za izbacivanje sjedala.

Na društvenim je mrežama objavljen video u kojem se može vidjeti kako iscrpljeni Gelle u uniformi leži na ležaljci.

- Moje vrijeme još nije došlo - rekao je Gelle te dodao da nije ozlijeđen, ali da mu je hladno.

Ravoavy je rekao da je Gelle jednu od stolica iz helikoptera koristio kao plutaču.

- Uvijek bio dobar u sportovima. Održao je formu i kao ministar. Kao da mu je 30 godina. Ima čelične živce - rekao je Ravoavy.

Gelle je postao ministar u kolovozu nakon preslagivanja u Vladi Republike Madagaskar, a prije toga je 30 godina bio djelatnik policije.

Predsjednik Madagaskara Andry Rajoelina na Twitteru je oplakao one koji izgubili život u padu helikoptera te odao počast Gelleu i policajcu koji su se uspjeli spasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:39