ROĐENDANSKA PROSLAVA

MINISTAR POLICIJE ŠOKIRAN KORONA PARTYJEM U SARAJEVU 'Nemam riječi. Na zabavi su bili i oni koji nam u medijima drže predavanja o ponašanju. Sramota'

 
 screenshot Klix.ba

Skupina poznatih osoba iz Bosne i Hercegovine prekršila je sve mjere zabrane u epidemiji koronavirusa velikom zabavom u sarajevskom restoranu gdje su uz državnog minisra bile i poznate estradne zvijezde poput Halida Bešlića, prenijeli su u utorak lokalni mediji.

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Ismir Jusko potvrdio je da su policijske ophodnje intervenirale u ponedjeljak navečer na temelju dojave da je u restoranu "Golf klub" u tijeku razuzdana zabava iako je rad svih ugostiteljskih objekata u BiH zabranjen i na snazi je zabrana svakog okupljanja.

Policajci su na lokaciji zatekli dvadesetak osoba u dobrom provodu uz pjesmu. Sudionicima zabave uručeni su prekršajni nalozi, a restoran je zatvoren.

"Ovo je zaista nevjerojatno. Kada je pola milijuna građana doslovce mjesecima pod mjerama, kada umirovljenici i mladež do 18 godina 45 dana ne mogu normalno da izlaze, da se kreću, netko se sjeti organizirati zabavu. Ovo je za ne povjerovati. Zaista nemam riječi. Najgore od svega je što su na ovoj zabavi bile osobe koje nam u medijima drže predavanja što da radimo i kako da se ponašamo. Sramota. Pogazili su sve postulate profesije", kazao je za portal "Dnevnog avaza" ministar policije Jusko.

Ispostavilo se da je "korona party" organiziran kao proslava rođendana kirurga Jusufa Šabanovića koji je i šef Klinike za abdominalnu kirurgiju Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS).

Zabava ga je ekspresno stajala dužnosti jer ga je ravnateljica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila čim je skandal dospio do medija.

Na proslavu su došli i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac te profesor na Veterinarskom fakultetu koji je ujedno član Znanstvenog tijela za praćenje epidemije kroonavirusa Sarajevske županije Nihad Fejzić.

Društvo su im pravili estradni djelatnici Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić i Šerif Konjević.

Fotografije sa zabave pojavile su se na Instagramu što je potaknulo brojne reakcije.

Ministar Košarac u utorak se posebnom izjavom ispričao zbog nepromišljenosti pravdajući se da je samo došao pozdraviti liječnika koji je zadužio njegovu obitelj.

"Važno mi je bilo da mom prijatelju Jusufu osobno čestitam rođendan, jer neću, niti mogu zaboraviti profesionalnu i ljudsku podršku koju je pružio mojoj obitelji kako u najtežim trenucima, tako i danas", rekao je.

Objasnio je nadalje da se na "događaju zadržao kratko", pa mu policija osobno nije uručila prekršajni nalog.

"Stoga ću tijekom dana od nadležnih organa zatražiti prekršajni nalog i platiti kaznu za nepoštivanje mjera", izjavio je Košarac.

Oporbeni političari odmah su zatražili sankcije i ostavke Košarca i Fejzića, a za liječnika Šabanovića i vlasnika restorana zatvorske kazne kako to propisuje zakon o sprječavanju epidemije.

Zakonom je propisano da onaj tko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na temelju propisa može biti kažnjen do godine zatvora.

Kazna je stigla i profesoru Fejziću koji je zbog neprimjerenog 'partijanja' u utorak izbačen iz znanstvenog tijela zaduženog za praćenje epidemije koronavirusa.

Svim sudionicima zabave slijede novčane kazne od najmanje 250 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:23