ODMAZDA

Ministar sigurnosti BiH bi zbog proruskog huškača zabranio ulazak svim novinarima iz Hrvatske?

Nešić se tijekom dana pridružio osudama odluke Granične policije Hrvatske da Simiću u srijedu zabrani ulazak u zemlju

Nenad Nešić

 Antonio Balić/Cropix

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić naznačio je u četvrtak kako bi mogao tražiti zabranu ulaska novinarima iz hrvatskih medija u tu zemlju u znak odmazde zbog toga što je u Hrvatsku zabranjen ulazak proruskom novinaru i predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću.

Nešić se tijekom dana pridružio osudama odluke Granične policije Hrvatske da Simiću u srijedu zabrani ulazak u zemlju. Simić je nakon toga ustvrdio kako je razlog za to njegovo izvještavanje o ratu u Ukrajini gdje je boravio na teritoriju pod kontrolom proruskih separatista.

On je izvještavajući otvoreno promovirao politiku Rusije a dobio je priliku intervjuirati u ruskom zatočeništvu hrvatskog dragovoljca Vjekoslava Prebega koji se borio uz ukrajinske branitelje.

Simiću je za njegovo izvještavanje za Radio-televiziju Republike Srpske ruska novinarska udruga dala posebno priznanje.

U njegovu obranu u četvrtak su stali najviši dužnosnici RS predvođeni Miloradom Dodikom optužujući Hrvatsku za navodno gušenje medijskih sloboda a njima se tijekom dana pridružio Nešić koji je na dužnost ministra sigurnosti BiH postavljen kao Dodikov koalicijski partner.

Kazao je kako Hrvatska uvodi "cenzuru mišljenja".

"Ako je to standard onda se mi trebamo potruditi da zabranimo ulazak svim novinarima medijskih kuća u Hrvatskoj koji glorificiraju Oluju, to najmasovnije etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata", izjavio je Nešić.

Aktualni ministar sigurnosti BiH i ranije je o vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" kao o zločinačkom pothvatu uz poruku kako svi oni koji tvrde da je to bila akcija oslobađanja okupiranih dijelova Hrvatske zapravo "dokazuju kako zlo nije umrlo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:18