UNUTARNJA REVIZIJA

Ministarstvo domovinske sigurnosti istražit će problem ekstremizma u svojim redovima

Predsjednik Joe Biden pozvao je na financiranje istrage svake žalbe koja se odnosi na vjerovanje u nadmoć bijele rase
 Brendan Smialowski/AFP

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) istražit će potencijalnu prijetnju nasilnog ekstremizma u svojim vlastitim redovima, rekao je u ponedjeljak ministar Alejandro Mayorkas.

Ministar Mayorkas nije rekao što je konkretno potaknulo unutarnju reviziju DHS-a, ali se osvrnuo na napad pristaša tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa na Kapitol 6. siječnja.

Rekao je da to pokazuje kako postoji prijetnja ekstremista unutar zemlje.

Skupina visokih dužnosnika DHS-a "odmah će početi sa sveobuhvatnom analizom kako najbolje spriječiti, detektirati i odgovoriti na prijetnje vezane uz nasilni ekstremizam unutar DHS-a", objavilo je ministarstvo u priopćenju.

Predsjednik Joe Biden pozvao je na financiranje istrage svake žalbe koja se odnosi na vjerovanje u nadmoć bijele rase u agencijama za pitanja imigracije unutar DHS-a.

Mayorkas je rekao u priopćenju u ponedjeljak da unutarnji nasilni ekstremizam predstavlja "najopasniju i najuporniju prijetnju vezanu uz terorizam danas u našoj zemlji". Takvi slučajevi neće se tolerirati, naglasio je.

Američka vojska također se susreće sa zabrinutošću zbog bijelog nacionalizma i drugih vrsta ekstremizama u svojim redovima, nakon što je utvrđeno da su aktualni i bivši pripadnici vojske sudjelovali u napadu na Kapitol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:52