RATNI UŽAS

Ministarstvo u Gazi: ‘Najmanje 23 Palestinaca ubijeno je u izraelskom bombardiranju kuća‘

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je bolnica u Khanu Younisu prestala raditi prošli tjedan nakon jednotjedne izraelske opsade
 MOHAMMED ABED/AFP

Najmanje 23 Palestinaca je ubijeno u četvrtak u izraelskom bombardiranju kuća u središnjoj Gazi, priopćilo je ministarstvo zdravstva enklave.

Ministarstvo je također izvijestilo da su izraelske snage u četvrtak izvršile raciju zdravstvenog kompleksa Nasser, najveću funkcionalnu bolnicu u Gazi, kratko nakon što su se iz nje povukli.

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je bolnica u Khanu Younisu, druga najveća u Gazi i ključna za oštećene zdravstvene službe toga područja, prestala je raditi prošli tjedan nakon jednotjedne izraelske opsade praćene racijom.

Istovremeno, izraelska vojska rekla je da je njezin obrambeni sustav "Arrow" presreo balistički projektil dugog dometa na području Crvenog mora u četvrtak nakon što su se sirene oglasile u južnom gradu Eilatu.

Vojska je rekla da je meta presretena "izvan granica države Izrael." Eilat, odmorište na Crvenom moru, meta je jemenskih hutista koji također ometaju trgovinske rute svojim napadima na trgovačke brodove, u znak potpore Hamasu u ratu s Izraelom u Gazi.

Hutisti su preuzeli odgovornost za napad na Eilat balističkim projektilima, kao i za napad na britanski trgovački brod te napad bespilotnom letjelicom na američki razarač u četvrtak.

Priopćenje predstavnika hutista na društvenoj mreži X došlo je kratko nakon što je čelnik skupine rekao da će pojačati napade na brodove u Crvenom moru i drugim vodama, uključujući novim "podmorničkim oružjem."

"Operacije u Crvenom i Arapskom moru, tjesnacu Bab al-Mandab i Adenskom zaljevu nastavljaju se, eskaliraju, učinkovito", rekao je Abdul Malik al-Houthi u televizijskom govoru. Nije iznio detalje o podmorničkom oružju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:37