AGNES BUZYN

Ministrica zdravstva kandidira se za gradonačelnicu Pariza: 'Uvijek sam živjela u ovom gradu i znam njegove probleme'

Agnès Buzyn
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn kandidirat će se za gradonačelnicu Pariza nakon što je prethodni kandidat vladajuće stranke odustao od kandidature zbog skandala s objavljivanjem njegove intimne vidosnimke, rekli su u nedjelju stranački dužnosnici.

Buzyn je liječnica koja je na čelu francuskog tima u borbi protiv koronavirusa. Sada je najavila ostavku na to mjesto, budući da borba protiv epidemije koronavirusa, kako je rekla, traži puno radno vrijeme.

"Uvijek sam živjela u ovom gradu: tu sam rođena, tu radim, podigla sam djecu", kazala je u kratkom priopćenju. "Poznam njegove probleme. Oni se moraju riješiti. Moraju se riješiti mirno i odlučno".

Pedesetosmogodišnja liječnica i ministrica morat će se jako angažirati u svojoj kampanji za gradonačelnicu koja je 'skrenula s kursa' kada se Benjamin Griveaux, jedan od Macronovih najbližih suradnika, u petak povukao iz utrke pošto je navodno slao snimke svojeg spolovila određenoj mladoj ženi.

Snimka je objavljena u srijedu na jednoj mrežnoj stranici, a u četvrtak su je preuzele društvene mreže.

Pjotr Pavlenski, radikalni ruski umjetnik poznat po svojim društveno angažiranim "akcijama", preuzeo je odgovornost za objavu ove snimke u razgovoru s listom Liberationom.

Rekao je da je htio "osuditi licemjerje" Benjamina Griveauxa koji je oženjen i "neprestano se poziva na obiteljske vrijednosti a (...) čini potpuno suprotno".

Griveaux nije opovrgnuo slanje snimki, ali je rekao da se već dulje vrijeme nalazi pod salvom napada. Francuski političari osudili su curenje privatnog materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:25