BIVŠI MINISTAR

Miro Kovač: ‘Sada je sigurno da će Ukrajina postati članica NATO-a. Tada počinje svjetski rat‘

‘Rusiji će biti jako jako teško izdržati jer su Ukrajina i Zapad ustrajni da Ukrajina bude suverena‘, tvrdi Kovač

Miro Kovač

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Rusko prisvajanje ukrajinskog teritorija je za RTL Danas komentirao bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

"Zapad je vrlo aktivan i pomaže Ukrajini, vrlo ozbiljno i solidno. Ukrajinci su vrlo motivirani i bore se te su uzeli jedan dio teritorija natrag. Tako da je Putin u vrlo teškoj situaciji i moje mišljenje je da će tu odluku Putin provesti i u ruskom parlamentu. Međutim, teško će mu biti te teritorije držati jer su Amerikanci vrlo ozbiljno krenuli u obranu Ukrajine", objašnjava Kovač.

"Neminovno je da će Ukrajina biti primljena skoro u NATO jer je zemlja u sukobu. Oni su već de facto u NATO-u jer zemlje već pomažu Ukrajini. Kada bi službeno Ukrajina bila primljena to bio onda značilo početak svjetskog rata. To je neformalno jedan rat između Rusije i Zapada. Rusiji će biti jako jako teško da izdrži jer su Ukrajina i Zapad ustrajni da Ukrajina bude suverena", tvrdi Kovač.

Kovač tvrdi da je Putinov poziv na pregovore znak slabosti jer Zelenski ne želi pregovore nego se želi boriti. "Putin želi napraviti razdor na Zapadu, ali neće uspjeti jer smo u ratnom modusu i nema prostora za to", dodao je za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 01:38