TEŠKE OPTUŽBE

MISLILA SAM DA ĆU BITI SILOVANA, LEGAO JE NA MENE I LJUBIO ME PO VRATU I GRUDIMA! TV reporterka tužila poznatog košarkaškog trenera za seksualni napad

 
 Youtube screenshot

- "Mislila sam da će me silovati", izjavila je Kelli Tennant (31) na tiskovnoj konferenciji u utorak, dan nakon što je portal TMZ objavio da tuži Lukea Waltona. Naime, bivša novinarka TV stanice Spectrum SportsNet podnijela je tužbu protiv Lukea Waltona (39), aktualnog trenera košarkaškog kluba Sacramento Kingsa, zbog seksualnog zlostavljanja.

April 15, 2019 - USA - Luke Walton is introduced as the Sacramento Kings new head coach on Monday, April 15, 2019 at the team practice facility inside the Golden 1 Center in Sacramento, Calif., Image: 426293714, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

U tužbi navodi kako se 2017. susrela s njim u njegovoj hotelskoj sobi u Santa Monici dok je još bio obavljao posao pomoćnog trenera Golden State Warriorsa kako bi ga zamolila da napiše predgovor za knjigu koju je pisala.

S obzirom na to da ga je smatrala dugogodišnjim prijateljem i mentorom koji joj je 2014. napisao predgovor i za prethodnu knjigu, ostala je u šoku zbog događaja koji je uslijedio. U tužbi tvrdi kao je nasrnuo na nju i spustio na krevet, pa primio za ruke te je počeo nasilno ljubiti po vratu licu i grudima.

- “Nekoliko sam ga puta molila da prestane a on se samo smijao. Kada je napokon prestao, krenula sam prema vratima sobe kada ju me ponovo zgrabio i počeo ljubiti po vratu i dalje se smijući, a kada sam izašla iz sobe rekao je samo - bilo je lijepo sresti te.”

TV voditeljica do sada nije podnosila prijavu već se bila povjerila samo najbližim prijateljima.

- “Osjećala sam da taj događaj ugrožava svaki aspekt mog života jer sam se počela bojala Waltona”, a izjavila je i kako joj je trebalo vremena da skupi hrabrosti i izađe u javnost.

- “Kada vas netko tako napadne i mislite da ćete biti silovani, normalan nastavak života je nakon takvog iskustva vrlo težak. Provela sam godine noseći se s tim “ - rekla je.

Njezin odvjetnik, Garo Mardirossian, izjavio je kako je od seksualnog napada prošlo previše vremena te kako je sada teško sastaviti kazneni predmet I podnijeti izvješće policiji pa je Tennant podnijela civilnu tužbu vrhovnom sudu okruga Los Angeles.

Waltonov odvjetnik Baute je optužbu nazvao neutemeljenima,

- “Tennant je oportunist, a ne žrtva, a njezina tvrdnja nije vjerodostojna. Namjeravamo to dokazati u sudnici” – izjavio je.

Bivša TV voditeljica je izjavila i kako ju je Walton nastavio maltretirati I kada je postao trener NBA momčadi LA Lakersa, a Mardirossian je optužio i cijeli Nacionalni košarkaški savez kako njeguje seksističku kulturu.

Los Angeles Lakers head coach Luke Walton gives instruction to his team in the first quarter against the Miami Heat on November 18, 2018, at AmericanAirlines Arena in Miami., Image: 411357660, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Uz pomoć svoje slave, novca i moći, motivirane kulturom koja tolerira mizoginističke spolne pristranosti, prevelik broj muškaraca u profesionalnoj košarci neprimjereno zlostavlja žene “, rekao je u priopćenju objavljenom prije konferencije za novinare.

S obzirom na to da je Walton ovog mjeseca nakon odlaska s trenerske pozicije iz LA Lakersa angažiran kao trener Sacramento Kingsa, iz kluba kažu kako su svjesnu situacije te da prikupljaju informacije. Drugih komentara nisu imali.

Youtube screenshot

Iz Lakersa su u kratko j izjavi objavili kako za događaj do sada nisu znali, ni prije ni dok je Walton bio glavni strateg momčadi. "Da je bilo, odmah bismo pokrenuli istragu i obavijestili krvnu organizaciju NBA" - kazali su Lakersi, odbijajući daljnje komentiranje.

Policija Santa Monice izjavila je u utorak kako Walton nije pod istragom.

- "Policijskoj upravi Santa Monica nije dostavljeno nikakvo izvješće", izjavila je Candice Cobarrubias.

Walton nije želio komentirati događaj, ali je odvjetnički ured koji ga zastupa za Los Angeles Times potvrdio postojanje optužnice.

Glasnogovornik NBA Mike Bass utorak je objavio priopćenje: 'Mi smo u koordinaciji sa Sacramento Kingsimai trenutno smo u procesu prikupljanja više informacija'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:31