RAT U SIRIJI

MISLILI STE DA JE ISLAMSKA DRŽAVA GOTOVA? Iznenađujuća kontraofenziva džihadista u predgrađu glavnog grada, uslijedio je masakr

 
 REUTERS

Najmanje 31 prorežimski borac ubijen je u Siriji u kontraofenzivi džihadista Islamske države, okupljenih u posljednjem skloništu južno od Damaska, objavio je u ponedjeljak Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Snage Bašara al-Asada granatiraju već nekoliko tjedana palestinski kamp Jarmuk i susjedne četvrti gdje se nalazi IS, posebice Hadžar al-Asvad, na južnoj periferiji Damaska.

Režim je nedavno uspio blokirati stratešku cestu koja povezuje dvije zone, priopćio je Opservatorij, ali tijekom vikenda džihadisti su pokrenuli kontraofenzivu koja im je omogućila ponovnu uspostavu veze. "Njihove brzinske operacije nastavljene su otada pri čemu je ubijen 31 prorežimski borac, većina u zasjedama", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

"Od subote nije bilo strateškog napredovanja režima, iako snage polako napreduju, preuzimajući više položaja i kuća", naglasio je on.

Prije početka rata u Siriji 2011. u Jarmuku je uz Sirijce živjelo oko 160.000 palestinskih izbjeglica. danas u njemu živi tek nekoliko stotina ljudi. U ratu u Siriji do sada je poginulo više od 350.000 ljudi, a milijuni su raseljeni i izbjegli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 18:14