VIŠEGODIŠNJA POTRAGA

MISTERIJ ANTIKNOG SEFA Kapljice krvi nakon 3 godine raskrinkale lopova: On je Hrvat, karijerni kriminalac

Italian Carabinieri watch a police car leave the Swiss embassy in Rome on December 23, 2010. A parcel bomb exploded in the Swiss embassy in Rome today, seriously injuring the employee who opened the package, a police spokesman told AFP. The man's hands were injured in the blast and he has been hospitalised, the spokesman said. AFP PHOTO/ FILIPPO MONTEFORTE
 AFP

Pune tri godine talijanski istražitelji tragali su za vlasnikom nekoliko kapljica krvi koje je 'ostavio' za vrijeme provalničke krađe antiknog sefa 2011.godine iz autosalona 'Auto motive' u ulici Via Fabbreccia u mjestašcu Borgo Santa Maria.

Karabinjeri su uspjeli otkriti da tragovi krvi pripadaju Hrvatu Denisu Ametoviću, 29-godišnjem kriminalcu nastanjenom u Riminiju kojeg su, nakon višegodišnje potrage, uhitili. Iako je Denis sa ekipom odradio provalu 'tešku' nekoliko desetaka tisuća eura, ono što je još više uznemirilo vlasnika autokuće kao i pokradenog osoblja je činjenica da su provalnici taj sef po pločicama kotrljali sve do ruba mramornih stepenica odakle su ga, pak, potom odgurnuli i bacili u prizemlje. Sve do jedna mramorna stepenica je popucala, a prilikom krađe oštetili su i aktikvitete, prozorska stakla te starinski stoljetni namještaj pričinivši štetu unutar salona od preko 10 tisuća eura.

Tri godine Denis je živio pritajeno uživajući u plodovima niza kaznenih djela ni ne naslućujući da će ga krv koja je kapala iz njegove ruke jer se ozljedio dok je gurao sef, raskrinkati. U utorak ujutro karabinjeri su mu pokucali na vrata i suočili ga sa opravdanim sumnjama.

Terete ga za provalu u autosalon i za krađu sefa u kojem je bila pohranjena gotovina, skupocjene markirane naočale te Rolex sat i kutija za njega. Recidivistu su stavili lisice na ruke i odveli ga u zatvor Villa Fastiggi. Ponudio je jamčevinu ne bi li čekao suđenje na slobodi. Hoće li ju sud i prihvatiti, doznat će se uskoro. Za njegovom dvojicom pomagača, istražitelji intenzivno i dalje tragaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:21