'ČEŠLJA' SE KANADSKA DIVLJINA

MISTERIJ LIKVIDACIJE PARA ČIJA JE ROMANSA ZAPOČELA U RH Istražitelji u šoku i strahu prekinuli potragu za dječacima koji su unakazili svoje žrtve

 
Chynna Deese i Lucas Fowler
 FACEBOOK

Kanadska policija i vojska i dalje intenzivno tragaju za Kamom McLeodom (19) i Bryerom Schmegelskyjem (18), koji su osumnjičeni za ubojstvo Australca Lucasa Fowlera (24) i Amerikanke Chynne Deese (23), para koji se upoznao i zaljubio na ljetovanju u Hrvatskoj.

U potragu za tinejdžerima tijekom vikenda se uključilo i Kraljevsko kanadsko ratno zrakoplovstvo, a sve raspoložive snage na kopnu detaljno "češljaju" divljinu u blizini Gillama u sjevernoj kanadskoj pokrajini Manitobi.

No, opsežnu akciju policije i vojske nakratko je prekinula prava pravcata zvijer. Naime, na nepristupačnom terenu uočen je polarni medvjed, a fotografiju istoga na društvenim mrežama objavila je sama policija iz Manitobe.

Inače, ubojice McLeod i Schmegelsky u bijegu su otkad su 14. srpnja Lucas i Chynna pronađeni mrtvi, točnije izrešetani mecima, na autocesti na zapadu Kanade.

Osim polarnih medvjeda, opasnost i za bjegunce i službe koje ih traže predstavljaju i crni medvjedi, vukovi, iritantne crne mušice te komarci, koji obitavaju u gustom grmlju i močvarama kojih u kanadskoj divljini ima napretek, piše The Guardian.

Policija pretpostavlja da su tinejdžeri ubojice pješice pobjegli u nepoznato još u ponedjeljak, nakon što su zapalili ukraden automobil marke Toyota kojim su do tad putovali.

Policija je do sad pretražila sve kuće u susjedstvu, kao i napuštene zgrade, uključujući i bivšu hidroelektranu s čak 600 soba, ne bi li pronašla ikakav trag koji će ih odvesti do monstruoznog dvojca.

Također, vlasti ne isključuju mogućnost da su ubojice možda već i otišli iz Gillama, i to uz pomoć treće osobe koja nije niti svjesna da su mladići zapravo bjegunci.

Podsjetimo, McLeod i Schmegelsky dugogodišnji su školski prijatelji, a osim što su osumnjičeni za ubojstvo mladog para koji se zaljubio u Hrvatskoj, kanadska policija uvjerena je kako je dvojac kriv i za ubojstvo 64-godišnjeg Leonarda Dycka, čije tijelo je četiri dana poslije pronalaska Lucasa i Chynne locirano 470 km dalje, također na autocesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:52