OTUĐENI FALUS

Misterij nestalog penisa: Omiljena skulptura uklonjena s vrha planine, policija pokrenula istragu

Skulptura penisa nalazila se na vidikovcu na planini Grünten visokoj 1.738 metara na jugu Njemačke, 140 kilometara od Münchena
Skulptura penisa u Njemačkoj
 Karl-josef Hildenbrand/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemačka policija pokrenula je istragu nakon nestanka velike drvene skulpture falusa s planine na kojoj se pojavila bez objašnjenja prije nekoliko godina.

Dva metra visoka skulptura posječena je tijekom vikenda, izvijestile su u ponedjeljak lokalne novine Allgaeuer Zeitung, a zasad nepoznate osobe ostavile su za sobom samo hrpu piljevine. 

Skulptura penisa nalazila se na vidikovcu na planini Grünten visokoj 1.738 metara na jugu Njemačke, 140 kilometara jugozapadno od Münchena.

image
Skulptura penisa u Njemačkoj
Karl-josef Hildenbrand/Dpa Picture-alliance Via Afp

Omaž muškim genitalijama posljednjih su godina obilazili brojni planinari, a čak se pojavio i na Google Mapsu gdje je klasificiran kao spomenik kulture. Prema predaji lokalnog stanovništva, 200 kilograma teška skulptura je napravljena kao šaljivi rođendanski poklon mladiću čiju obitelj poklon i nije pretjerano oduševio pa je odvučena i ostavljena na planini.

Posljednjih tjedana drveni penis nekoliko je puta bio u središtu pozornosti tamošnje javnosti jer je srušen pa ubrzo ponovno postavljen, a po skulpturi je ime dobilo jedno pivo u lokalnoj pivovari.

Njemačka novinska agencija dpa izvijestila je da policija u bavarskom gradu Kemptenu istražuje nestanak, iako zasad uopće nije jasno je li zločin počinjen.

Vlasnik skulpture je nepoznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2020 15:34