BARRY I HONEY SHERMAN

MISTERIJ SMRTI NAJBOGATIJEG BRAČNOG PARA U KANADI Policija je sada sigurna: 'Milijardere je netko likvidirao'

Toronto, Ontario, Kanada (15.12.2017.), policija iznosi tijela Barryja Shermana i njegove supruge Honey (u krugu)
 Chris Helgren / REUTERS

Kanadski bračni par Barry (75) i Honey Sherman (70) koji su 15. prosinca prošle godine pronađeni mrtvi u svom domu u Torontu ubijeni su, potvrdila je policija nakon istrage.

Barry Sherman, koji je bio najbogatiji muškarac u Kanadi, i njegova supruga Honey pronađeni su mrtvi što je izazvalo veliki šok u zemlji, osobito jer su oboje bili poznati po svom humanitarnom doprinosu zajednici, a nakon što su pronađeni, tamošnji mediji su se brzo raspisali o mogućem ubojstvu. Policija je do sada bila jako oprezna i nije htjela ništa potvrditi, piše BBC.

Vijest o tome da se ipak radi o ubojstvu dolazi na dan kad je direktor farmaceutskog giganta Apotex, čiji je Barry Sherman bio osnivač, podnio ostavku na svoju poziciju.

Policija je u petak izvijestila novinare o tome da je par zadnji put viđen živ 13. prosinca, a nakon toga ih više nitko nije niti čuo na telefon. Nema znakova da je netko nasilno ušao ili provalio u kuću. Dva dana kasnije, oboje su pronađeni mrtvi kraj svog bazena. Bili su potpuno odjeveni, i u polusjedećem položaju.

Policija je potvrdila da je u šest tjedana intenzivno razgovarala s brojnim sugovornicima, no nisu ni na koji način htjeli pričati o tome imaju li sumnjivce i postoji li netko tko bi htio nauditi ovom paru koji je bio omiljen u svojoj zajednici.

Rodbina Shermanovih je snažno opovrgnula tvrdnje dijela kanadskih medija o mogućem ubojstvu i samoubojstvu, a navodno su angažirali i privatne detektive kako bi sami pokušali utvrditi što se dogodilo bogatom paru. Prema izvorima bliskim privatnoj istrazi, a koje je citirala kanadska javna televizija CBC, na zapešćima Barryja i Honey pronađeni su tragovi koji upućuju da su u jednom trenutku bili vezani, ali zasad nije pronađeno nikakvo uže ili drugi materijal kojim su bili vezani.

List Toronto Star, koji se također poziva na izvore bliske privatnoj istrazi, spominje da je riječ o 'naručenom ubojstvu', a obitelj je u međuvremenu priopćila da se najnovije vijesti iz policije podudaraju s dosadašnjim rezultatima njihove istrage.

Shermanovi su u Kanadi uživali velik ugled. U brojne tamošnje bolnice, sveučilišta i židovske organizacije uložili su desetke milijuna dolara.

Sherman (75) je osnovao Apotex 1974. godine, a magazin Forbes njegovo bogatstvo procijenio je na 3,2 milijarde dolara. Apotex je sedmi najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu, ima oko 11 tisuća zaposlenika i godišnju zaradu od oko dvije milijarde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:47