VELIKA POTRAGA

MISTERIJ UBOJSTVA AVANTURISTA KOJI SU SE ZALJUBILI U HRVATSKOJ Priča je dobila novi veliki zaokret

 
 Royal Canadian Mounted Police

Kanadska policija u utorak je objavila da za ubojstvo Australca Lucasa Robertsona Fowlera (24) i Amerikanke Chynne Noelle Deese (23), para koji se upoznao na ljetovanju u Hrvatskoj, sumnjiči Kanađane Kama McLeoda (19) i Bryera Schmegelskog (18), piše Daily Mail.

Tinejdžeri su se u ponedjeljak tretirali kao nestale osobe, no u međuvremenu su uočeni na sjeveru kanadske provincije Britanske Kolumbije pa ih se sada tretira kao sumnjivce u slučaju ubojstva Fowlera i Deese.

Vjeruje se da se McLeod i Schmegelsky sada nalaze u provinciji Saskatchewan, što je 1860 kilometara dalje od mjesta gdje su pronađena tijela Fowlera i Deese. Smatra ih se opasnima.

Mladići su inače prijatelji još iz osnovnoškolskih dana, a otok Vancouver napustili su kako bi u mjestu Whitehorse pronašli poslove. S obiteljima su prestali komunicirati prije nekoliko dana.

U ovom trenutku nije poznato zašto je policija McLeoda i Schmegelskog imenovala kao sumnjivce, međutim glasnogovornica kanadske policije u utorak je na konferenciji za medije rekla da im se nitko ne bi trebao približavati te da osoba koja ih vidi odmah treba nazvati policiju.

- Moj sin je dobar dečko, on je samo krenuo u avanturu - pričao je otac Bryera Schmegelskog u trenucima dok se njegov sin vodio kao nestala osoba, ali sada je malo promijenio priču.

- Predaj se. Tata se brine...

Automobil koji su koristili pronađen je na mjestu koje je od lokacije na kojoj su prije pet dana pronađena tijela Fowlera i Deese udaljeno 470 kilometara. Automobil je zapaljen i napušten. Tijelo još jednom muškarca pronađeno je dva kilometra dalje od vozila, međutim ono još nije identificirano. Policija nije htjela otkriti kako je muškarac umro, ali su rekli da McLeoda i Schmegelskog traže i zbog povezanosti s njegovom smrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:57