SVE UPUĆUJE NA - KOZAKA

Misterij zločina u šumi Klánovický: ‘Uvjeren sam da je oca i dijete ubio čovjek bez dosjea‘

Češka policija istražuje je li napadač iz Praga počinitelj ubojstva mladog oca i njegove dvomjesečne kćeri hicima u glavu i trbuh

Policijska istraga u šumi Klánovický nakon što su pronađena tijela mladog oca i njegove kćeri

 Profimedia/

Naoružani napadač, 24-godišnji David Kozak, koji je u četvrtak napravio pokolj na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu, sada je osumnjičen da je prošlog tjedna ubio muškarca i njegovu kćer u šumi u blizini češke prijestolnice, otkrila je policija.

Kozak je u Pragu ubio najmanje 14 osoba i ranio njih 25 tijekom krvavog pira u kojem je gađao studente na fakultetu na kojem je studirao, priopćila je policija, dodajući da je ubijen iz vatrenog oružja nakon što je izveo užasan napad, dok je u ranijim izvješćima policija navela kako nije isključeno da se radi o samoubojstvu. Ubojica je pao sa zgrade i njegovo tijelo je pronađeno na pločniku ispred fakulteta.

image
Říhová Michaela/Čtk/Profimedia/Říhová Michaela/Čtk/profimedia

Kozak je prije masakra na fakultetu ubio svog oca u gradu Hostoun, a potom je krenuo na dvosatno putovanje u Prag, gdje je počeo nasumično pucati na ljude s balkona sveučilišne zgrade.

Jezive objave na Telegramu

Sada se doznaje da policija istražuje je li Kozak možda ubio mladog oca i njegovu kćer iz vatrenog oružja u šumi Klánovický u blizini Praga. Stotine policajaca pročešljale su šumovito područje nakon ubojstva, ali nisu pronašli počinitelja, a vlasti trenutačno ispituju mogu li ubojstva biti povezana.

image

Policijska istraga u šumi Klánovický nakon što su pronađena tijela mladog oca i njegove kćeri

Vostárek Josef/Čtk/Profimedia/Vostárek Josef/Čtk/profimedia

Masakr koji se dogodio u četvrtak najgora je masovna pucnjava u Češkoj, a nagađa se da je napadač bio inspiriran pucnjavom u školi koju je 7. prosinca počinila 14-godišnja Alina Afanaskina u školi u Brjansku u Rusiji, pri čemu su ubijene dvije osobe, a pet ih je ozlijeđeno, dok je Afanaskinova potom počinila samoubojstvo.

Tako barem proizlazi iz jezivih objava na ruskom jeziku na Telegram kanalu koji glasi na njegovo ime, no policija još provjerava je li Kozak doista autor tih objava. U objavama autor, između ostaloga, navodi da mu je Afanaskina puno pomogla, ali da nije ubila dovoljno ljudi što će, kako je rečeno, on pokušati popraviti. Navodi i kako je oduvijek želio ubiti nekoga, da mrzi sve i da svi mrze njega te da planira iza sebe ostaviti što je moguće više boli, ali i da želi izvesti pucnjavu u školi, a možda i samoubojstvo.

image
Říhová Michaela/Čtk/Profimedia/Říhová Michaela/Čtk/profimedia

Manje od tjedan dana nakon što su se uznemirujuće objave pojavile na Telegramu, otac i njegova kći ubijeni su u šumi Klánovický.

Djevojčicu ubio u kolicima

"Vrlo ozbiljno radimo s verzijom da je napadač s Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve s kraja prošlog tjedna u šumi Klánovický", rekao je glasnogovornik policije Martin Vondrášek, kako prenose češki mediji. "Što se tiče šume Klánovický, u ovom trenutku nema apsolutno nikakve poznate veze s tim žrtvama, apsolutno nikakve poznate veze s tom lokacijom. Trenutačno sam uvjeren da je riječ o potpuno nasumično odabranim žrtvama od strane osobe bez ikakve kriminalne prošlosti", dodao je.

image
Vostárek Josef/Čtk/Profimedia/Vostárek Josef/Čtk/profimedia

Prije sedam dana nepoznati napadač u šumi je iz vatrenog oružja ubio odraslu osobu i dijete, a kako prenose češki mediji, žrtve su bile 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kći. Mrtvog oca i njegovu kćerkicu pronašla je policija prošlog petka iza tri sata poslijepodne nakon što je svjedokinja nazvala hitnu pomoć.

Ona je čula nekoliko pucnjeva, a policajci koji su ubrzo stigli na mjesto događaja zatekli su mrtvog Martina pored blatnjave staze koji je, kako javlja češki portal Blesk, pogođen s četiri hica u glavu. Njegova djevojčica, koja je samo nekoliko metara dalje ležala u kolicima, upucana je u trbuh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:14