TAJANSTVENI ‘BOOM‘

Misteriozna eksplozija prestrašila milijune: ‘Ne znamo o čemu se radi, ali znamo da nije potres‘

Iako nije zabilježena seizmička aktivnost, moguće je da se ipak radi o blagom podrhtavanju, kaže geofizičarka
New Hampshire
 Joseph Prezioso/AFP

U američkim saveznim državama New Hampshire and Massachusetts odjeknula je velika 'eksplozija', no uzrok još uvijek nije poznat, prenosi The Guardian.

Dok su neki pomislili na meteor i avion, kada su začuli 'eksploziju' i osjetili podrhtavanje, građani su prvo mislili da je 'udario' potres, no iz Nacionalnog informativnog centra za potrese su odgovorili da nikakva seizmička aktivnost u Novoj Engleskoj nije zapažena.

- Osjetio sam laganu vibraciju - prokomentirao je Dan MacDonald, šef vatrogasne postaje iz New Bostona u New Hampshireu, koji napominje da su im nakon neidentificirane 'eksplozije' javili brojni zabrinuti građani kako bi saznali o čemu je riječ.

Iako nije zabilježena seizmička aktivnost, moguće je da se ipak radi o blagom podrhtavanju, koja su učestala u New Hampshireu, upozorava geofizičarka Jessica Turner za The Times.

Zasad nije jasno što je proizvelo tako jaki zvuk, no zna se da je 'eksplozija' izazvala veliko zanimanje građana, koji su sumnju na podrhtavanje prijavili na seizmološku web stranicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:13