TRAGEDIJA U ASPENU

MISTERIOZNA LIKVIDACIJA U planinskoj kolibi smaknuli bivšu zaručnicu Michaela Douglasa

 AFP

ASPEN - Nekadašnja zlatna djevojka američkog skijaškog gradića Aspena Nancy Pfister (57) prije nekoliko je dana ubijena u svojoj planinskoj kućici u okolici tog grada u okrugu Pitkin u Coloradu. Prema svemu sudeći, ubio ju je bračni par kojemu je svoju kuću iznajmila dok je jedno dulje vrijeme boravila u Australiji.

Nedugo prije smrti, na svom je profilu na Facebooku objavila: 'Voljela bih ostati u Australiji, ali čini se da ljudi koji bi se trebali brinuti o mojoj kući ne ispunjavaju svoje obveze, ne plaćaju stanarinu i režije.'

Nakon što se vratila, ubijena je, a njezin je leš otkriven 26. veljače. Policija je spomenuti par privela, a sud im je odbio zahtjev za jamčevinom tako da početak suđenja za ubojstvo čekaju u lokalnom kazamatu.

Ovo je prvo ubojstvo u okrugu Pitkin u više od deset godina tako da je lokalno stanovništvo potreseno nemilim događajem. Šok je tim veći što je Nancy u mlađim danima bila poznata kao kraljica lokalne partijanerske scene.

Družila se s mnogim poznatim i slavnim osobama koje bi u Aspen dolazile na odmor. Navodno je bila dobra s Kennedyjima, Jackom Nicholsonom, Cher i Michaelom Douglasom.

Dapače, jedna od njoj bliskih osoba, koja je htjela ostati anonimna, tvrdi da su Nancy i Douglas jedno vrijeme hodali, čak su objavili i zaruke.

Nancyna kći Juliana odbija teoriju da joj je majka ubijena zbog neplaćene stanarine, ali nije spremna iznijeti detalje što bi zaista moglo stajati iza misterioznog ubojstva. 'Ma kako bi se netko samo mogao baš toliko naljutiti jer je izbačen iz kuće? Mora tu biti nešto više, teško mi je ovo shvatiti', rekla je Juliana.

Zasad nema detalja u kakvim je odnosima Nancy bila sa svojim podstanarima prije no što je preko Facebooka objavila da joj ne plaćaju stanarinu i režije. Lokalni su mediji otkrili da je uhićeni bračni par godinama grcao u financijskim problemima, ali nasilje se uz njihova imena i prezimena dosad nije vezivalo pa je misterij o njihovim motivima tim veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:40