‘ŠTO JE OVO?!‘

Misteriozna ružičasta svjetlost zapanjila australski gradić: ‘Zar su se spustili izvanzemaljci?‘

Farmaceutska kompanija Cann Group potvrdila je da je svjetlost dolazila iz njihovog pogona za uzgoj medicinske marihuane

Neobična svjetlost u Milduri

 Twitter

Invazija vanzemaljaca? Peta sezona serije ‘Stranger Things‘? Portal u prostorno-vremenski kontinuum?

Stanovnici grada Mildura na sjeveru australske savezne države Victorije, u srijedu navečer su zadivljeno promatrali nebo na kojem se pojavila neobična ružičasta svjetlost, piše Guardian.

‘Bilo je prilično bizarno. Upravo sam bila razgovarala preko telefona s mamom, a tata je rekao da se bliži kraj svijeta‘, rekla je Tammy Szumowski.

No objašnjenje ove pojave ipak je malo ‘zemaljskije‘.

Farmaceutska kompanija Cann Group potvrdila je da je svjetlost dolazila iz njihovog pogona za uzgoj medicinske marihuane jer su ostavili otvorene rolete za zamračivanje.

‘Biljke kanabisa zahtijevaju različit spektar svjetlosti kako bi što bolje rasle‘, kazao je Rhys Cohen, glasnogovornik Cann Grupe Ltd.

‘Najčešće se koristi crveni spektar. Inače noću uvijek spuštamo rolete i ubuduće ćemo blokirati tu svjetlost.‘

Dr. Anne Webster vraćala se po mraku kući kad je vidjela neobičnu ružičastu svjetlost.

‘Pomislila sam kako je to veoma čudno. Pa ondje nema nikakvog grada. Što bi to moglo biti?, pitala se.

‘No onda sam se sjetila da se ondje nalazi pogon tvrtke Cann. Ipak, prvi put sam vidjela ovakvu svjetlost i bilo je doista neobično.‘

Cann Group Ltd. prva je australska kompanija koja je dobila licencu za uzgoj i preradu marihuane za medicinske i istraživačke svrhe.

7. srpnja je pogon u Milduri dobio dozvolu za uzgoj i proizvodnju širokog spektra proizvoda od medicinskog kanabisa, nakon što su kupili to zemljište 2019. godine. Prvu komercijalnu žetvu odradili su ovoga lipnja.

Webster kaže kako se radi o prilično uzbudljivom poslovnom pothvatu, no zbog prirode njihovog posla, točna lokacija je tajna i pogon nije otvoren za javnost.

‘Uzgoj kanabisa je doista zanimljiv zbog načina na koji koriste svjetlost koja potiče ciklus rasta i ubrzava čitav proces. To je doista sjajno‘, kazala je.

‘Veselim se dolasku u regiju i drugih inovativnih proizvođača koji će sa sobom donijeti svoju svjetlost‘, dodala je.

Diljem Mildure i u okolnim gradovima, ljudi su pohitali u svoja dvorišta i na trijemove kako bi vidjeli i uslikali neobičnu svjetlost.

Suprug Alexandre Talent upravo je hranio konje kad je primijetio da su malo uznemireni. Mašta njihove djece ubrzo je proradila i, naravno, prvo su pomislili na dolazak vanzemaljaca.

‘No moj muž i ja bili smo ipak malo više optimistični‘, kazala je Talent.

Stanovnik Red Cliffsa, Andrew Kynaston, upravo se sa ženom vraćao kući kad je oko 6:30 primijetio neobičnu svjetlost.

‘Izgledalo je stvarno čudno‘, kazao je i dodao kako je puno puta gledao zalazak sunca, ali da je ovo ipak bilo nešto drugo.

‘Uzeo sam ženin mobitel i snimio nekoliko fotografija. Tek kad sam vidio komentare drugih ljudi, shvatio sam o čemu se radi.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:52