ČUDNA NESREĆA

Misteriozna smrt bogate draguljarke: Usred noći pala s kruzera, partner nesreću prijavio tek 20 sati kasnije

Sin Dilek Ertek kazao je da je iz sefa u kabini njegove majke nestao i vrijedan nakit

Dilek Ertek i kruzer Norwegian Spirit

 David R. Frazier Photolibrary, I/David R. Frazier Photolibrary, I

Bogata zastupnica draguljarskog imperija Tiffany za područje Turske, pala je s kruzera tijekom plovidbe i poginula, piše Daily Mail. Dilek Ertek (71) pala je 26. listopada s broda Norwegian Spirit u more kod obala Tahitija.

Turske novine Sabah izvijestile su da je njezina obitelj pozvala policiju da istraži ulogu njezina partnera, inače državljanina Švicarske, koji je s njom bio na krstarenju.

Njezin sin, Gokce Atuk, kazao je da je iz sefa u kabini njegove majke nestao i vrijedan nakit.

Iako je pregledom nadzornih kamera utvrđeno da je Ertek pala u more oko tri ujutro, njezin neimenovani ljubavnik njezin je nestanak prijavio tek 20 sati kasnije.

Stručnjaci su zbunjeni kako je žena visoka tek 157 cm i koja nikada nije pila alkohol, pala preko više od jedan metar visoke ograde svoje kabine.

Njezin 74-godišnji partner je zadržan u odvojenoj kabini sve dok brod nije pristao u luku na Tahitiju tri dana kasnije.

Nakon pristajanja, ispitala ga je policija, no kasnije je pušten zbog nedostatka dokaza te se poslije vratio u Švicarsku.

Potraga za tijelom gospođe Ertek je prekinuta.

Dilek Ertek se ukrcala na brod 24. listopada na otoku Papeete u Francuskoj Polineziji, kako bi 5. studenog proslavila rođendan na Bora Bori, malo otoku u južnom Tihom oceanu.

Kruzer je plovio prema Honoluluu na Havajima.

Potraga za njezinim tijelom je organizirana čim je ustanovljeno da je pala u more, no bez uspjeha, a brod je potom krenuo put najbliže luke na otoku Papeete.

Pregledom snimaka nadzornih kamera, utvrđeno je da je doista jedna osoba pala s broda u to vrijeme, prenijeli su turski mediji.

Također su izvijestili da je bilo problema u vezi istrage ovog događaja te da kabina gospođe Ertek nije pregledana kako treba.

Neki smatraju da su vlasti Tahitija samo pokrenule postupak, ali ga nisu provele do kraja jer se smrt dogodila izvan područja njihove nadležnosti.

Ali odvjetnici Dilek Ertek navodno su kazali da je istraga odgovornost Tahitija jer je to bila najbliža zemlja kada se dogodio incident na moru.

Odvjetnici se navodno spremaju podnijeti tužbu protiv brodara.

Gokce Atuk je navodno otišao na Tahiti kako bi pomogao u potrazi, koja je sada zaustavljena, što ga je natjeralo da angažira odvjetnike.

Kapetan Mustafa Can je navodno rekao: ‘Teško je pasti s ove vrste putničkog i kruzera.‘

Dilek Ertek rođena je u Istanbulu i diplomirala je na Sveučilištu Mimar Sinan, na odjelu za arhitekturu.

Nastavila je proučavati dijamante na Gemološkom institutu Amerike u New Yorku.

Krajem 1995. otvorila je prvu trgovinu Tiffany u Istanbulu. Bila je distributer Tiffany & Co. za Tursku više od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:27